Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Examen - Vi önskar er all lycka och framgång på era nya äventyr!

  • Varför är det viktigt med press- och yttrandefrihet?

    Britt Börjesson om vikten av pressfrihet

Examen!

Juni är här och vi har nu firat av både nybakade journalister och medie- och kommunikationsvetare som tagit sin examen och är på väg mot nya äventyr. Den första klassen på JMG:s internationella magisterprogram i undersökande journalistik (MIJ) har också examinerats - arton studenter från olika länder som under ett år har utvecklat sina färdigheter som journalister. Vi önskar alla varmt lycka till i framtiden!

Samhällsförtroende och kriskommunikation

FORSKNING: Kan misstro mot samhällets institutioner göra det svårare att kommunicera under en kris? Det är en av de frågor som JMG-forskarna i projektet Samhällsförtroende och kriskommunikation (KRISAMS) ska ta reda på. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beviljat 13 miljoner till ett större forskningsprojekt om allmänhetens samhällsförtroende i relation till kriskommunikation vid social oro och andra krissituationer. Projektet kommer att pågå under fyra år.

Kampanjen "72 timmar"

NY RAPPORT: På uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har Bengt Johansson och Orla Vigsö analyserat Göteborg stads riskkommunikationskampanj 72 timmar.

Kampanjen har genomförts flera gånger och i samband med 2016 års kampanj studerades kampanjmaterialets retorik, vilken effekt kampanjen hade på göteborgarna och hur inlärning kan ökas genom att förändra designen av krisbudskap. Studien är en unik kombination av retorisk analys, effektmätning och experiment och visar att kampanjen i stort sett verkar ha fungerat men skulle kunna förbättras med större fokus på olika typer av kontextualisering av kampanjens budskap. Rapporten kan laddas ned från MSB:s webbplats

Save

Save

Save

Save

 

Save

Följ oss:

Facebook   Twitter

 

JMG:s samverkande enheter

SOM-institutet logotyp
Nordicom logotyp
Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?