För journalister

Här har vi samlat uppgifter som vi hoppas gör det lättare för dig som arbetar som journalist att hitta den information du söker.

Hitta en expert

En lista på personer som kan kommentera inom ofta förekommande områden och som även ofta nås på sin mobil.

All personal, deras presentationer, mejl och kontorstelefonnummer hittar du under Om institutionen.

Forskning

våra sidor om forskning hittar du våra forskargrupper, de projekt som hör till respektive område, samt kontaktuppgifter till ansvarig forskare.

Nyheter

Nyheter från JMG hittar du i vår nyhetsrulle och i JMG i medierna samlar vi våra "pressklipp".

Bloggar

Några av våra medarbetare har egna bloggar om journalistik, medier och kommunikation.

JMG på Facebook

Följ oss på vår Facebook-sida.

JMG på Twitter

JMGoteborg

När anställda och studenter twittrar, använder vi taggen #jmgbg.

Pressbilder

Högupplösta bilder på vår personal går att ladda ned från universitetes bildarkiv. Sök på personens namn eller på JMG. Dessa bilder är fria för publicering i icke-kommersiellt syfte. Övriga bilder som du hittar på vår webb, exempelvis i anslutning till en nyhetsartikel, är inte fria för publicering. Vill du ändå använda någon av dessa ber vi dig vända dig till vår webbredaktör med en förfrågan.

Frågor om JMG

Generella frågor om JMG, vår undervisning och övriga verksamhet besvaras av institutionsledningen.

Frågor om utbildningarna

Har du frågor eller vill veta mer om journalistutbildningen, medie- och kommunikationsvetenskap eller forskarutbildningen vänder du dig till respektive studierektor.

Våra medarbetare

Alla våra medarbetare finns listade i alfabetisk ordning. Via denna lista hittar du lätt alla telefonnummer, adresser och e-postadresser, tillsammans med information om arbetsuppgifter samt i förekommande fall undervisnings- och forskningsområden. Här hittar du också forskarnas publikationslistor.

SOM-institutet

JMG är en av de institutioner vid GU som sedan 1986 samarbetar i SOM-institutet, med uppgift att följa svenska folkets beteenden och attityder kring samhälle, opinion och medier.

Nordicom

Nordicom är inte en del av JMG, men väl vår granne. Via Nordicom kan du få tillgång till uppgifter om all nordisk medieforskning och nordisk mediestatistik.

Samfak

JMG är en del av den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet (GU). Göteborgs universitet har en central presstjänst, som också gärna hjälper dig hitta den information du behöver.

Övriga frågor

Hittar du inte den information du söker? Vår kommunikatör hjälper dig att hitta rätt.

Bilder på vår personal

finns i universitetes bildarkiv. Sök på namn eller på JMG.

Göteborgs universitets pressrum

Experter i alla ämnen