Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

JMG i medierna

 • SR 170521: Brott och straff allt hetare i stora medier

  [2017-05-23] Lag och ordning är den politiska fråga som alltmer dominerar de stora mediernas topp-nyheter. Det visar en undersökning som Sifo gjort för Ekots räkning. Terrordådet i Stockholm i början av april spelar in, men det är inte hela förklaringen, enligt Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid JMG.

 • Jesper Strömbäck tilldelas specialpris för sin bok "Utan invandring stannar Sverige"

  [2017-05-18] Jesper Strömbäcks bok "Utan invandring stannar Sverige" tilldelades ett specialpris under Sveriges HR förenings evenemang HR NU 2017 med motiveringen att den är en motvikt till alternativa fakta.

 • BT 170517: Nils Hornerpriset till Anna Roxwall delades ut på Mediemötet

  [2017-05-17] Priset går till Anna Roxwall för en stilsäker, envis och passionerad journalistik. Hon tog emot det på ett mediemöte där man diskuterade hur journalistiken utvecklats. Och Anna Roxwall inledde sitt tacktal med ett slag för att ett slags objektivitet är något att hålla fast vid för journalister.

 • SvD 170516: Putins stenansikte ingen slump: "Har tio fotografer"

  [2017-05-17] Orla Vigsö, professor i kommunikation vid JMG, medverkar i en artikel om skillnaden mellan presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin när det gäller deras framtoning. "En tidigare KGB-chef som älskar kampsport ställd mot en impulsiv affärsman som skryter med att han köper sina kostymer på första bästa ställe", säger han bland annat.

 • SVT Nyheter 170411: Därför spreds rykten om attacken

  [2017-04-12] SVT Nyheter skriver om de rykten som sattes i svang i samband med fredagens terrorattack, och varför sådana obekräftade uppgifter kan få så snabb spridning. De har bland annat intervjuat medieforskare Peter Dahlgren.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?