Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

JMG i medierna

 • DN 170309: Barns engagemang för nyheter ökar

  [2017-03-14] Nyheter är inte längre tråkiga. Åtminstone inte om man talar med barn och unga. Enligt mätningar från Statens medieråd ökar deras känslomässiga engagemang i själva nyheterna ¿ en utveckling som förbryllar. Marie Jervelycke Belfrage, JMG, är en av dem som blir intervjuade.

 • DN Debatt 170311: "Dags för en politisk satsning på kunskap i samhällsdebatten"

  [2017-03-13] Politiska ledare måste kraftfullt motverka osakligheten och kunskapsmisstron i samhället. Det skriver fyra GU-professorer - Marie Demker, Jonas Hinnfors, Henrik Ekengren Oscarsson och Jesper Strömbäck - på DN Debatt. De oroas av att många i dag tvärtom förstärker medborgarnas oro och rädsla, även när etablerad forskning tyder på att den är obefogad.

 • GP 170202: Debatt om ökat hot och hat i vardagen

  [2017-03-03] På torsdagskvällen anordnade Publicistklubben en debatt om hur hot och hat skadar journalistikens roll i det demokratiska samhället. Göteborgs-Posten har skrivit ett referat om debatten där bland annat medieprofessorn Jesper Strömbäck från JMG deltog.

 • P1 170228: Faktaresistens - på grund av oss eller medielandskapet?

  [2017-03-01] Vetandets värld i P1 diskuterade i gårdagens program faktaresistens med några forskare knutna till Institutet för framtidsstudier, bland dem Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid JMG. Har vi som människor som blivit faktaresistenta, har det nya medielandskapet orsakat faktaresistens eller finns det kulturella strömningar som medfört den, var några av frågorna som ställdes.

 • GP 170227: Trumpfans hånar Sverige - med kameler

  [2017-02-28] Efter Trumps utspel om #LastNightInSweden har nyheten om den tilltänkta kamelparken i Angered nu fått spridning på nytt - av nättroll och Trump-anhängaren. Medieforskaren Marie Grusell på JMG säger till GP att fenomenet påminner om en modern version av viskningsleken. "Det kan börja med något Trump säger efter att han sett något på TV. Och sen byggs det på successivt med annat från krafter som vill spela olika läger i händerna. Källkritik har aldrig varit så viktig som den är i dag."

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbredaktör
Ann-Sofie Sten
031 786 6594
ann-sofie.sten (at) jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2014-07-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/JMG_i_medierna/
Utskriftsdatum: 2017-03-24