Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

JMG i medierna

 • Stockholms Fria_20171012_ Jesper Strömbäck: Bilden att medierna mörkar stämmer inte

  [2017-10-17] Att medierna mörkar negativa effekter av invandring hörs ofta i den offentliga debatten. Fria samtalar med journalistikprofessorn Jesper Strömbäck som har undersökt saken och i en ny rapport kommit fram till att så inte är fallet.

 • SVT 170930: Så ska du förhålla dig till nyheter i sociala medier

  [2017-10-03] Den ryska inblandningen i det amerikanska valet är en brinnande fråga. Även i Sverige har det varnats för utländsk inblandning i politiken och samtidigt erbjuder sociala medier partier nya sätt att driva valkampanjer och nå väljare. Hur ska man då förhålla sig till nyheter och politisk reklam i sociala medier. Marie Grusell är medieforskare på Göteborgs universitet. Hon manar till stor försiktighet när man tar del av nyheter och politiska budskap på exempelvis Facebook. ¿ Man ska fundera på vem som är avsändaren och om avsändaren är trovärdig, säger Marie Grusell.

 • SVT 170928: Invandringen toppade valbevakningen 2014

  [2017-10-03] 2014 skiljer ut sig. Det var första gången som frågor som handlar om invandring hamnade högst när Institutet för mediestudier rangordnar vilka politikområden som dominerar i valrörelserna. Bengt Johansson, professor vid JMG ¿ institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet, blev förvånad när siffrorna från studien hade sammanställts. ¿ Ja, jag blev förvånad över att invandringen hamnade i topp, säger han och konstaterar att det berodde på att kvällspressen tog upp de här frågorna ganska mycket, men också att flera av de andra partierna då hakade på och bland annat angrep Sverigedemokraterna.

 • Dagens Media 170925: De hotar journalister

  [2017-09-26] Sex av tio journalister har någon gång varit utsatta för trakasserier, hot eller våld i samband med sin yrkesutövning, det visar en ny undersökning gjord av Monica Löfgren Nilsson, docent vid JMG, bland journalistförbundets medlemmar.

 • Hallands Nyheter 170909. Jan Strid om kyrkovalet: Det är uppåt väggarna för dyrt

  [2017-09-12] Hallands Nyheter 170909. Jan Strid om kyrkovalet: Det är uppåt väggarna för dyrt

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-09-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/JMG_i_medierna/
Utskriftsdatum: 2017-10-23