Lärarfortbildning om jämställdhet

Tid: 2017-11-22 kl 13:00
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Lärarfortbildningar om de globala målen för hållbar utveckling. Denna gång om mål 5: Jämställdhet. Maria Edström, institutionen för journalistik, medier och kommunikation, och Helene Ahlborg, Chalmers, berättar om mål 5 utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet.

Föreläsare: Maria Edström, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet. Maria forskar och undervisar om yttrandefrihet, vilka som kommer till tals i medierna och på vilka villkor. Maria kommer att fokusera på hur jämställdhet och yttrandefrihet är en förutsättning för hållbar utveckling. Helene Ahlborg , Miljösystemanalys, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers. Helene är doktor i miljövetenskap och forskar om elektrifiering, förnybara energikällor och landsbygdsutveckling i Östafrika. Genus- och klassrelationer har en avgörande betydelse i många processer där medlet är hållbar teknikutveckling och målet är ökad välfärd och mänskligt välbefinnande.

Filterbubblor och ekokammare

Tid: 2017-11-28 kl 12:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Föreläsning

Föreläsare: Peter Dahlgren, JMG.

Hur skriver jag en bra forskningsansökan till Riksbankens Jubileumsfond?

Tid: 2017-12-15 kl 10:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - B22-salen

Evenemangstyp: Seminarium

Detta seminarium är ett unikt tillfälle att skapa en uppfattning om vad som krävs för att en RJ-ansökan skall bli beviljad.

Föreläsare: Robert Hamrén, forskningssekreterare vid RJ berättar om hur RJ arbetar, hur beredningsgrupperna och bedömningsprocessen ser ut, och vad man bör tänka på när man skriver sin ansökan.

Mats Malm, Professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet som har är ordförande i RJs beredningsgrupp (Infrastruktur för forskning) ger sin bild av arbetet med att hantera ansökningar om projekt-, program- och infrastrukturstöd, och ger praktiska tips.

Sida 1 av 1

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-09-26