Inkompetent vid 40. Hur länge räcker en journalistutbildning?

Tid: 2017-09-28 kl 08:00

Evenemangstyp: Seminarium

När tidningarna fokuserar på digital journalistik försvinner ofta erfarna journalister. Vem har huvudansvaret för journalisters kompetensutveckling: medieföretagen, facket, högskolorna eller individen? Och behöver vi särskilda omställningsavtal för branscher i lågintensiv kris?

Föreläsare: Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling samtalar med Pia Rehnquist, chefredaktör Sydsvenskan och Ulla Sätereie, prefekt vid JMG.

Vem gynnas av mediernas valbevakning?

Tid: 2017-09-28 kl 10:40

Evenemangstyp: Föreläsning

Sällan får mediebevakning så stor betydelse som under valrörelser. Bengt Johansson, professor på JMG vid Göteborgs universitet, beskriver hur medierna vinklade valrörelsen 2014 och i samtal med Dagens Nyheters politiska reporter Karin Eriksson analyserar han vad medier måste dra för lärdomar inför den svenska valrörelsen 2018. I den skrift som presenteras diskuteras också hur medier i andra länder hanterat populistiska rörelser de senaste åren.

Föreläsare: Bengt Johansson, professor vid JMG, och Karin Eriksson, politisk reporter på Dagens Nyheter.

Klarar nyhetsmedierna valet?

Tid: 2017-09-28 kl 17:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Hur bevakades valrörelsen? Vilken partiledare fick mest uppmärksamhet? Vem fick mest kritik? Vilka frågor uppmärksammades och vilka hamnade i medieskugga? Såg valrörelsen likadan ut i alla medier eller fick väljarna olika valrörelser beroende på vilka medier de tog del av?

Föreläsare: Bengt Johansson, professor vid JMG.

Tid: 2017-09-29 kl 11:00

Evenemangstyp: Föreläsning

Professor Bengt Johansson, JMG, talar om den nya boken När makten står på spel, journalistik i valrörelser.

Föreläsare: Professor Bengt Johansson, JMG, och Lars Truedson, Institutet för mediestudier.

Tid: 2017-09-30 kl 17:30

Evenemangstyp: Föreläsning

Professor Bengt Johansson, JMG, samtalar med kulturchef Åsa Lindeborg, Aftonbladet, om boken När makten står på spel, journalistik i valrörelser.

Föreläsare: Professor Bengt Johansson, JMG, och Åsa Lindeborg, kulturchef, Aftonbladet.

Tid: 2017-09-30 kl 17:30

Sida 1 av 1