• Mediemötet 2017 nu på film

[2017-05-24] Mediemötet 2017 hölls den 6 maj på temat ALLT MER ÅSIKTSJOURNALISTIK. Vart tog objektiviteten vägen? Seminariet filmades och kan nu ses i efterskott.

• Ny bok: Valaffischer världen över

[2017-05-24] Valaffischer har använts i mer än hundra år och är fortfarande en central del av valkampanjer runt om i världen. Trots detta har få studier hittills gjorts av dess betydelse inom politisk kommunikation och den nya antologin Election Posters Around the Globe är den första boken där olika länders erfarenheter undersökts.

• JMG-studenter vinner pris för bästa uppsats

[2017-05-11] STORT grattis till Ebba, Elvira och Emelie som vunnit pris för sin uppsats om kommunikation kring risk och kris! Juryns motivering: ¿Med en tydlig utgångspunkt i både forskning och praktik ger författarna intressanta och användbara insikter i ett ständigt aktuellt ämne. Frågan om vad som krävs för att kommunikation om både risker och kris ska tas emot och beröra utvecklas och diskuteras på ett inspirerande och roligt sätt. Dessutom är uppsatsen välskriven!¿

• Göteborgs universitet i globalt samarbete om journalisters säkerhet

[2017-05-02] Ny bok lanseras vid Internationella pressfrihetsdagen 3 maj i Jakarta. Runt om i världen hotas och dödas journalister som utövar sin rätt till yttrandefrihet. Vid högtidlighållandet av Internationella pressfrihetsdagen lanseras den första internationella forskningsöversikten om journalisters säkerhet, boken The Assault on Journalism. Building knowledge to protect freedom of expression.

• March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

[2017-04-03] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

• Lär dig producera och designa i olika format för digital publicering

[2017-03-15] Till hösten startar JMG en ny kurs; Medieproduktion. Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare. På kursen lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering.

• Sommarkurs i journalistik i norra Italien

[2017-02-13] Med bas i Monash Prato Study Centre i norra Italien introducerar kursen Global korrespondent (7,5 hp) studenten till grundläggande journalistiskt berättande, nyhetsvärdering och ett antal bevakningsområden med förankring i det italienska och europeiska samhället. Kursen ges i samarbete mellan Göteborgs universitet och det australienska Monash University och erbjuder en intensiv läroupplevelse i möte mellan svenska och australiensiska studenter.

• SOM-institutet söker ny föreståndare

[2017-02-03] Intervju med avgående Henrik Ekengren Oscarsson om världens bästa jobb

• Utlsyning av uppdrag: Föreståndare vid SOM-institutet

[2017-02-03] Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet ledigförklarar ett uppdrag som Föreståndare vid SOM-institutet med placering vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG). Föreståndarskapet är ett halvtidsuppdrag och tidsbegränsat till sex år vilket innebär att uppdraget förutsätts vara kombinerat med en anställning vid Göteborgs universitet. Tillträde är tidigast 2017-07-01. Sista ansökningsdag: 2017-03-01.

• Slutna rum och öppna landskap

[2017-01-26] Senaste SOM-antologin analyserar hur det är att bo, leva och verka i Skåne