Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

Nyheter

 • March for Science arrangeras för den fria vetenskapen

  [2017-04-03] En manifestation för att visa på betydelsen av att stödja, värdesätta och investera i den fria vetenskapen.

 • Lär dig producera och designa i olika format för digital publicering

  [2017-03-15] Till hösten startar JMG en ny kurs; Medieproduktion. Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare. På kursen lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering.

 • Sommarkurs i journalistik i norra Italien

  [2017-02-13] Med bas i Monash Prato Study Centre i norra Italien introducerar kursen Global korrespondent (7,5 hp) studenten till grundläggande journalistiskt berättande, nyhetsvärdering och ett antal bevakningsområden med förankring i det italienska och europeiska samhället. Kursen ges i samarbete mellan Göteborgs universitet och det australienska Monash University och erbjuder en intensiv läroupplevelse i möte mellan svenska och australiensiska studenter.

 • SOM-institutet söker ny föreståndare

  [2017-02-03] Intervju med avgående Henrik Ekengren Oscarsson om världens bästa jobb

 • Utlsyning av uppdrag: Föreståndare vid SOM-institutet

  [2017-02-03] Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet ledigförklarar ett uppdrag som Föreståndare vid SOM-institutet med placering vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG). Föreståndarskapet är ett halvtidsuppdrag och tidsbegränsat till sex år vilket innebär att uppdraget förutsätts vara kombinerat med en anställning vid Göteborgs universitet. Tillträde är tidigast 2017-07-01. Sista ansökningsdag: 2017-03-01.

 • Slutna rum och öppna landskap

  [2017-01-26] Senaste SOM-antologin analyserar hur det är att bo, leva och verka i Skåne

 • Rapport: Allmänhet, medier och myndigheter i det digitala medielandskapet

  [2017-01-23] De senaste årens digitalisering har inte bara förändrat medielandskapet i grunden, utan också myndigheternas sätt att kommunicera i kriser. Hastigheten har ökat, och kommunikationen om kriser utspelar sig idag på olika medieplattformar där även allmänheten interagerar. Trots att det skett en snabb utveckling är dock de etablerade nyhetsmedierna fortfarande fundamentala som informationsbärare vid olyckor och kriser.

 • Halvvägs igenom masterprogrammet i undersökande journalistik

  [2017-01-12] I augusti 2016 startade det ettåriga internationella masterprogrammet i undersökande journalistik för första gången på Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG). Klassen är nu halvvägs igenom sina studier och på väg att påbörja sitt examensarbete. Som en del av programmet har studenterna redan från början utfört undersökande journalistik och producerat artiklar och reportage i olika format.

 • JMG firar Tryckfrihetsförordningen

  [2016-12-05] Att Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år i år bör uppmärksammas tycker vi på JMG. På själva årsdagen firade vi tillsammans med personal och studenter.

 • Att förstå och förklara EU

  [2016-11-30] Den 29 november besöktes masterprogrammet i grävande journalistik av SVD:s EU-korrespondent Teresa Küchler, Therese Domisch, presstalesman för den svenska respresentationen i Europakommissionen och Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets informationsavdelning i Sverige.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Webbredaktör
Ann-Sofie Sten
031 786 6594
ann-sofie.sten (at) jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?