Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

Nyheter

 • Unesco förlänger Ulla Carlssons professur i yttrandefrihet

  [2017-10-10] Ulla Carlssons Unesco-professur i yttrandefrihet förlängs efter att hon under två år "har gjort ett imponerande och omfattande arbete", enligt FN-organisationens egen utvärdering.

 • JMG på Bokmässan och Meg

  [2017-09-26] Personal från JMG medverkar vid flera seminarier och aktiviteter på Bokmässan och meg. Titta i vårt kalendarium för att hitta de olika arrangemangen!

 • Ny rapport om hot mot journalister: Den främlingsfientliga diskursen har blivit tydligare

  [2017-09-25] Förra året utsattes en av fyra journalister för hot, våld eller trakasserier. De som drabbades mest var journalister som tog upp ämnen som immigration och flyktingskap. Det visar en ny undersökning som Monica Löfgren Nilsson, docent vid JMG, har gjort på uppdrag av kulturdepartementet.

 • Oscar Westlund blir chefredaktör för Digital Journalism

  [2017-09-20] Oscar Westlund, docent vid JMG, har utnämnts till ny chefredaktör för den internationella vetenskapliga tidskriften Digital Journalism som ges ut av Routledge.

 • Orla Vigsö med i bedömarpanel av innovativa forskningsprojekt i Danmark

  [2017-09-20] Orla Vigsö utsedd till ledamot i internationella bedömarpanelen hos Danmarks Frie Forskningsfond.

 • Jesper Strömbäck i styrelsen för Segerstedtstiftelsen

  [2017-09-20] Jesper Strömbäck, professor vid JMG, är ny ledamot i Stiftelsen Torgny Segeredstedts Minnes styrelse.

 • Nya Medietrender i Norden

  [2017-09-12] Nytt nummer av Medietrender i Norden, Nordicoms nyhetsbrev som syftar till att ge en översikt av trender i medievärlden med Norden i fokus.

 • Ny bok: När makten står på spel, journalistik i valrörelser

  [2017-09-11] Exakt ett år före valet kommer en ny bok från Institutet för Mediestudier och JMG med resultat från den senaste Medievalsundersökningen. Den visar att invandringsfrågan var i fokus i valbevakningen 2014, men att SD ändå fick mest kritik. - Aldrig tidigare har frågor kring invandring och integration fått så stor uppmärksamhet i en svensk valrörelse. Analyserna visar också att det framförallt berodde på att medierna valde att lyfta frågan säger Bengt Johansson, professor i journalistik och masskommunikation vid JMG, Göteborgs universitet, och numera ansvarig för Medievalsundersökningarna som genomförts sedan 1979. Han är tillsammans med Lars Truedson redaktör för boken När makten står på spel, journalistik i valrörelser som ges ut av Institutet för Mediestudier. På bokmässan och MEG presenterat Bengt Johansson sin studie och diskuterar den med Karin Eriksson, Dagens Nyheter. Torsdag kl 11:40 på Mediescenen.

 • MIJ-student Joshua Evangelista in a video about studying at the University of Gothenburg

  [2017-09-06] Joshua Evangelista studied at the Master´s programme in Investigative Journalism(MIJ) last year. In this video he is one of the students who explains why he chose to study at the Faculty of Social Sciences at the University of Gothenburg.

 • Årets SOM-pris till Niklas Adamsson, fd MKV-student

  [2017-08-29] Grattis till SOM-priset, Niklas Adamsson, fd MKV-student!

Fler nyheter

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2015-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-10-23