Ny bok baserad på SOM-undersökningen i Skåne

Nyhet: 2017-01-25

Idag släpper SOM-institutet en ny bok baserad på den senaste SOM-undersökningen i Skåne: Slutna rum och öppna landskap.

Slutna rum och öppna landskap är den 69:e SOM-antologin och den första som släpps under 2017. I boken analyseras hur det är att bo, leva och verka i Skåne, och tittar särskilt på skåningarnas relation till Danmark och Öresundsregionen. Dessutom kartläggs bland annat synen på lokalpolitikerna, nyhetsanvändningen på internet, samt Skånes partipolitiskt största väljargrupp sverigedemokraterna.

Boken består av nio kapitel skrivna av tio forskare vid Göteborgs och Lunds universitet. Redaktör är docent Ulrika Andersson, undersökningsledare vid SOM-institutet.

Slutna rum och öppna landskap presenterades i samband med ett seminarium i Malmö i förmiddags, och finns sedan dess fritt tillgänglig på SOM-institutets webb

Grafik: Daniel Zachrisson

Artikeln publicerades först på: som.gu.se

Webbredaktör