Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Direkt från JMG


Här hittar du filmade seminarier och föreläsningar. I TV-arkivet hittar du också sändningar från tidigare år.

2014

Kulturjournalistik - Viktigare än någonsin eller mest för en elit?

Gästprofesor Jonathan Falcks seminarium 4 november.

När annonsintäkterna faller i takt med pappersupplagorna och det ena sparpaketet följer på det andra i mediehusen är det framför allt på kultursidorna som de principiella frågor som krisen aktualiserar debatteras. Det blev också mest om mediernas problem diskussionen kom att röra sig när JMG:s gästprofessor Jonathan Falck ledde ett seminarium om kultursidornas ställning och betydelse.

Tre färgstarka kulturchefer medverkade; Åsa Linderborg på Aftonbladet, Ingrid Norrman på GT och Gabriel Byström på Göteborgs-Posten.

Överlever journalistiken?

Den 9 september höll den nye innehavaren av familjen Hjörnes gästprofessur i praktisk journalistik, Jonathan Falck, sin introduktionsföreläsning på JMG.

Med sin långa erfarenhet i branschen kunde Jonathan Falck bidra med många tankar om journalistikens framtid. Att journalistiken kommer att överleva var han fullkomligt övertygad om, men menade att vi måste tänka om och anpassa oss till en nutida verklighet där det digitala genombrottet är ett faktum och där användarmönster har differentierats och individualiserats.

Supervalåret 2014

25 februari 2014. Gästprofessorns seminarieserie:
Hur planterar partierna sina utspel? Hur mörkas skandalerna? Hur självständiga är de politiska journalisterna?
Expressens omstridda krönikör Lotta Gröning och f.d. journalisten, numera frispråkige medierådgivaren Paul Ronge talar med gästprofessor Robert Aschberg.

Arkiv

Nypublicerat

Aalberg, Toril - Strategy and Game Framing
Aalberg, Torilaut(SwePub:gu.se)264663, [2017-01-01]

Andersson, Ulrika, - Skåningars konsumtion av lokala nyheter
Andersson, Ulrika,1977-,Göteborgs universitet, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Gothenburg University, Department of Journalism, Media and Communication (JMG)aut(SwePub:gu.se)xaulrk, [2017-01-01]

Kontaktinformation

Webbredaktör
Ann-Sofie Sten
031 786 6594
ann-sofie.sten (at) jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2014-11-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?