Direkt från JMG

Här hittar du filmade seminarier och föreläsningar. I TV-arkivet hittar du också sändningar från tidigare år.

Kulturjournalistik - Viktigare än någonsin eller mest för en elit?

Gästprofesor Jonathan Falcks seminarium 4 november.

När annonsintäkterna faller i takt med pappersupplagorna och det ena sparpaketet följer på det andra i mediehusen är det framför allt på kultursidorna som de principiella frågor som krisen aktualiserar debatteras. Det blev också mest om mediernas problem diskussionen kom att röra sig när JMG:s gästprofessor Jonathan Falck ledde ett seminarium om kultursidornas ställning och betydelse.

Tre färgstarka kulturchefer medverkade; Åsa Linderborg på Aftonbladet, Ingrid Norrman på GT och Gabriel Byström på Göteborgs-Posten.

Överlever journalistiken?

Den 9 september höll den nye innehavaren av familjen Hjörnes gästprofessur i praktisk journalistik, Jonathan Falck, sin introduktionsföreläsning på JMG.

Med sin långa erfarenhet i branschen kunde Jonathan Falck bidra med många tankar om journalistikens framtid. Att journalistiken kommer att överleva var han fullkomligt övertygad om, men menade att vi måste tänka om och anpassa oss till en nutida verklighet där det digitala genombrottet är ett faktum och där användarmönster har differentierats och individualiserats.

Supervalåret 2014

25 februari 2014. Gästprofessorns seminarieserie:
Hur planterar partierna sina utspel? Hur mörkas skandalerna? Hur självständiga är de politiska journalisterna?
Expressens omstridda krönikör Lotta Gröning och f.d. journalisten, numera frispråkige medierådgivaren Paul Ronge talar med gästprofessor Robert Aschberg.

Nypublicerat

Aalberg, Toril - Strategy and Game Framing
Aalberg, Torilaut(SwePub:gu.se)264663, [2017-01-01]

Andersson, Ulrika, - Skåningars konsumtion av lokala nyheter