MEDIEMÖTET

MEDIEMÖTET är ett samarrangemang mellan Västra Journalistföreningen, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Borås Tidning och Publicistklubben Väst.

Med journalistiken och journalisterna i centrum arrangerar Mediemötet årligen ett seminarium kring ett aktuellt tema och välkomnar journalister, blivande journalister, forskare och andra intresserade av aktuell journalistik. På mötet delas även priset till Nils Horners minne ut.

Mediemötet 2017

Mediemötet 2017 hölls den 6 maj på temat ALLT MER ÅSIKTSJOURNALISTIK. Vart tog objektiviteten vägen?

Seminariet filmades och kan ses här.

Priset till Nils Horners minne

Nils Horner-priset 2017 tilldelas Anna Roxvall med motiveringen: ”För att hon stilsäkert, envist och passionerat rapporterar från utrikesbevakningens glömda områden.”

Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik är ett pris instiftat av Borås Tidning till minne av Nils Horner, Boråsfödd utrikesreporter som mördades under ett uppdrag i Kabul i mars 2014. I juryn ingår Stefan Eklund, chefredaktör, Borås Tidning, Stig Fredrikson, tidigare SVT, Ginna Lindberg, utrikeschef, Sveriges Radio och Jenny Wiik, lektor vid JMG, Göteborgs universitet.

Bild: Lena Mellin, Hanna Hellquist (foto: Mattias Ahlm), Orla Vigsø (foto: Johan Wingborg), Henrik Örnebring, Emanuel Karlsten (foto: Martin Ridne), Åsa Romson (foto: Kristian Pohl), Anna Roxwall
(foto: Tor Johnsson).

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2017-05-24