JMG på Meg14

Den 6-7 mars är det dags för Mediedagarna (Meg14) på Svenska Mässan i Göteborg. JMG är naturligtvis på plats!

Årets tema är kommunikation och konsekvens vilket bland mycket annat innehåller underteman som supervalåret, kvalitetsjournalistikens framtid och marknadschefsdagen.

Hela programmet hittar du på www.meg.se

Träffa JMG i Salongen (H01:12)

Salongen är en plats i utställningshallen som samlar universitet och högskolor och där kan du träffa JMG båda dagarna. I Salongen finns även en mindre scen där korta föreläsningar, samtal o dyl kommer att hållas.

Från JMG deltar:

• Bengt Johansson: Politik i det offentliga rummet. Svenska valaffischer 1911–2010. (6/3, 11:30-11:45)
  • Mathias A. Färdigh: Vilken betydelse har egentligen fria medier i kampen mot korruption? (6/3, 14:15-14.45)
  • Oscar Westlund: En modell för att förstå mediers roll i vardagsliv och i kris. (6/3, 16.30-16.45)
  • Erika Larsson, Maria Olsson Äärlaht och Michael Verdicchio: ”Det är inte riktigt lagligt om man säger så...” (7/3, 11.00-11.15)
  • Kalle Berg, Viktor Johansson och Francisco Ramirez Franzén: Flykten från landsbygden (7/3, 12.00-12.15)
  • Mats Ekström: Mediers betydelse för ungdomars demokratiska engagemang (7/3, 13.30-13.45)
  • Josefin Silverberg och Mathilda Svensson: De där uppe – vi här nere (7/3, 15.00-15.15)

Från SOM och Nordicom:

• Ulrika Facht: Första resultaten från mediebarometern 2013
  • Henrik Ekengren Oscarsson alt Jonas Ohlsson: En region för alla?
  • Maria Edström, Ulrika Facht och Rikke Andreassen (Roskilde): Glappet – jämställt på redaktionen men inte i utbudet.

Andra presentatörer och utställare kommer från Södertörns Högskola, Stockholms universitet, Karlstads universitet, JMK och FSMK. Hela salongsprogrammet hittar du på sidan 7 i programmet.

Träffa SOM-institutet och Nordicom i deras monter! (H01:18)

Precis bredvid Salongen.

Öppen scen (H1)

Den öppna scenen ligger precis som Salongen i utställningshallen dit man har tillträde genom entrébiljett till utställningen (biljetter, se www.meg.se). Där finns ett gediget och blandat program båda dagarna. Se sidan 5-6 i programmet. Från JMG deltar Gabriella Sandstig i en paneldiskussion på fredagen: Brottsplats Göteborg. Om våldet i medierna. (7/3, 10.00-10.50).

Seminarieprogrammet

(Kräver biljett dagspass, se www.meg.se)

På torsdagen (6/3) deltar

• Oscar Westlund i seminariet Gratistidningen i en mobil tidsålder? (12.00-12.45),
  • Henrik Oscarsson i MedieAkademin presenterar Förtroendebarometern (11.00-11.45)
  • och Maria Edström leder samtalet Glappet – jämställt på redaktionen men inte i utbudet. (14.30-15.15).

På fredagen (7/3) är

• David Crouch keynote speaker med Sack the editors! Have mice taken over the media? (13.15-14.00)

Utöver våra egna eminenta representanter finns det en hel del andra intressanta seminarier om bland annat etik i sociala medier, valkampanjer och svarta hål i den globala nyhetsrapporteringen.

Biljetter

Entrébiljett till utställningen innefattar utställningsytan, Öppen scen och Salongen.

För att gå på seminarieprogrammet krävs dagspass.

Information om och köp av biljetter: www.meg.se

Studentrabatt!

Studenter får rejäl rabatt på dagspassen (dvs utställningsytan och hela seminarieprogrammet): Två dagar 625:-, en dag 375:-. Mer info och köp: www.meg.se

Vi ses på Meg!