Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Johanna Arnesson

Doktorand

Johanna Arnesson
Doktorand
johanna.arnesson@jmg.gu.se
031-786 2821

Postadress: Box 710, 40530 Göteborg
Besöksadress: Semniariegatan 1B , Göteborg


Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (Mer information)
Box 710
40530 Göteborg
www.jmg.gu.se
jmg@jmg.gu.se
Fax: 031-786 4950

Besöksadress: Seminariegatan 1 b , 40530 Göteborg

Om Johanna Arnesson

Anställd som doktorand på JMG sedan september 2013. Läste grundutbildningen samt kandidatkursen i medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms universitet (JMK) och har sedan skrivit masteruppsats på JMG under våren 2012. Tidigare studier innefattar även genusvetenskap, filosofi och portugisiska. Har flera års arbetslivserfarenhet som administratör inom en ideell organisation.

Forskningsintresse

Mediers diskursbärande funktion, politiskt deltagande och kommunikation, särskilt kopplat till konsumtion, mediala representationer och identitetsbyggande processer. Även diskursanalys, ideologi och feministisk medieforskning.

Pågående forskning

Avhandlingsprojektet har arbetstiteln The Mediation of Making Difference in the Supermarket: Historicizing Ethical Consumerism Discourse in the Swedish Press och syftar till att undersöka den medierade diskursen kring etisk konsumtion och att "rösta med plånboken" i svensk press under de senaste 25 åren. Särskilt fokus ligger på att undersöka diskursiva förändringar i relationen mellan konsumtion, individualisering och identitet kopplat till politik och hur detta påverkar den medierade bilden av politisk aktivism och deltagande.

Undervisning

Undervisar för närvarande på grund- och fortsättningskursen i medie- och kommunikationsvetenskap, inom delkurserna Introduktion till Medie- och kommunikationsvetenskap, Medierna i samhället, samt Perspektiv på medier och kommunikation.

 

Senaste publikationer

Visar 1 - 1 av 1

2014

Visar 1 - 1 av 1

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2014-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?