Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alla Rybina

Doktorand

Alla Rybina
Doktorand
alla.rybina@jmg.gu.se
031-786 4989

Rumsnummer: 349
Postadress: Box 710, 40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 b , 41313 Göteborg


Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (Mer information)
Box 710
405 30 Göteborg
www.jmg.gu.se
jmg@jmg.gu.se
Fax: 031-786 4950

Besöksadress: Seminariegatan 1 B , 405 30 Göteborg

Om Alla Rybina

Akademisk bakgrund

Min akademiska bakgrund är i journalistik och medieforskning. Förutom ryska, vilket är mitt modersmål, har jag professionell nivå i engelska och svenska.

Under 2011 tog jag examen från journalistiska fakulteten vid Lomonosov Moskvas Statliga Universitet där jag studerade litteratur, historia, språk och filosofi under sex år. Samtidigt deltog jag i två utbytesprogram - vid Windesheim högskolan i Zwolle (Nederländerna) och vid Linnéuniversitetet i Kalmar. I 2012-2014 läste jag ett mastersprogram (120 hp) ‘Global Journalism’ vid Örebro universitet. Programmet omfattade kurser i ‘War and Peace Journalism’ vid Oslo och Akershus högskola och ‘Climate Change reporting’ vid Tammerfors universitet.

Under 2013 deltog jag i en sex-veckors internationella sommarskola vid Oslo Universitet med en masterskurs i medieforskning (15 hp).

Samt, deltog jag i ECREA sommarskola för doktorander i Milano under juli-augusti 2017.

Professionell bakgrund

Under mina studentår jobbade jag som frilansjournalist, samt arbetade på Mediacenter vid Moskvas Statliga Universitet. I flera år arbetade jag som reporter av ekonomiavdelningen på Interfax nyhetsbyrå i Moskva, Ryssland. Efter att ha flyttat till Sverige var jag bloggare för Örebro universitet. Efter examen från Örebro universitet fick jag en praktik och ett vikariat tjänst på Sveriges Radio i Stockholm.

Dessutom försöker jag utveckla olika kunskaper och färdigheter och bredda min expertis. I november 2014 deltog jag i Media Innovation Hackathon av Al Jazeera i Doha (Qatar). I september 2016 deltog jag i ett kodningsläger Tjejer Kodar, där jag lärde mig grunderna i Arduino, elektronik och C-språk.

Forskningsintresse

I mitt doktorandprojekt utforskar jag begreppet Datajournalistik. Frågor som driver min forskning är journalistisk professionalism och identitet, journalistikens framtid, journalistiska kulturen, journalistikproduktionens nya praxis och dynamik. Särskilt är jag intresserad i Datajournalistik. Det övergripande målet med mitt projekt är att utforska Datajournalistikens potential för att bidra till en demokratisk utveckling.

Undervisning

Jag är inblandad i undervisning på Magisterprogram i undersökande journalistik. Jag är en del av teamundervisningen på kursen JU2602 Datajournalistik och visualisering (15 hp), där jag har föreläst (på engelska) om Datajournalistik och Open Data.
 

Sidansvarig: Ann-Sofie Sten|Sidan uppdaterades: 2014-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?