Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global korrespondent

Med bas i Monash Prato study centre i norra Italien introducerar kursen Global korrespondent studenten till journalistiskt berättande i en internationell miljö. Kursen behandlar, förutom grundläggande berättarteknik och nyhetsvärdering, ett antal bevakningsområden med förankring i det Italienska och Europeiska samhället.

Kursen ges i samarbete mellan Göteborgs Universitet och Monash University och erbjuder en intensiv läroupplevelse i möte mellan svenska och australiensiska studenter. De två veckor (10-21 juli) som är förlagda till Italien inkluderar föreläsningar och workshops och avslutas med två dagars studiebesök till Europeiska Unionens hjärta - Bryssel. Kursen examineras därefter i Sverige med ett individuellt skrivprojekt som sträcker sig över tre veckor. Under dessa tre veckor ges ingen campusförlagd undervisning.

Sök senast 22 februari - 15 mars på antagning.se.
Kursplan

Preliminärt schema (obs kan komma att ändras)

Kostnader

Resan till Prato samt boende bekostas av studenten själv. Monash Prato Study Centre erbjuder inget studentboende men vi bokar upp rum till ett väldigt fördelaktigt pris på lägenhetshotell till våra deltagande studenter, kostnaden för detta beräknas bli ca 3000:-/person för elva nätter. Kursen avslutas med ett studiebesök för hela gruppen i Bryssel, kostnad för resa + hotell drygt 2500:-/person (mindre om du delar ett dubbelrum).

Du arrangerar själv din resa tillbaka till Sverige från Bryssel.

Sidansvarig: Lena Johannison|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?