Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Peter Dahlgren, forskare vid JMG, förklarar filterbubblor. Se filmen!

  • JMG startar nytt masterprogram i politisk kommunikation. Se filmen!

  • Varför är det viktigt med press- och yttrandefrihet?

    Britt Börjesson om vikten av pressfrihet

Välkommen till JMG - mitt i händelsernas centrum!

För dig som är nyfiken, samhällsintresserad och tycker om text, ord och bild

UTBILDNING: På JMG kan du studera allt som har med journalistik, medier och kommunikation att göra. Här hittar du allt från fristående kurser till hela program på grund- och avancerad nivå.
Redan i sommar kan du gå kursen Global korrespondent i Italien. Till hösten startar den populära kursen Medieproduktion för andra gången.
Eller så blir du en av de första som läser PolCom - JMG:s helt nya masterprogram i politisk kommunikation. Klicka på bilden för att se filmen om utbildningen. Läs mer om JMG:s alla utbildningar här.

En klassiker i nyutgåva med tack till JMG:s studenter

PUBLICERAT: För snart 50 år sedan frågade handledaren om han ville hjälpa till att skriva en bok om press, radio och tv. Det kom att bli en klassiker som följt Lennart Weibull genom hela hans yrkesliv. Nu kommer boken i sin tolfte upplaga, med nytt namn och i ett medielandskap som ser radikalt annorlunda ut. Själv har han hunnit bli professor emeritus och riktar ett särskilt tack till studenterna på JMG som bidragit till boken genom årens lopp. Läs intervjun med Lennart Weibull här. 

Stort anslag till forskning om samhällsförtroende och kriskommunikation

FORSKNING: Kan misstro mot samhällets institutioner göra det svårare att kommunicera under en kris? Det är en av de frågor som JMG-forskarna i projektet Samhällsförtroende och kriskommunikation (KRISAMS) ska ta reda på. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beviljat 13 miljoner till ett större forskningsprojekt om allmänhetens samhällsförtroende i relation till kriskommunikation vid social oro och andra krissituationer. Projektet kommer att pågå under fyra år.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Till JMG:s personalsidor på Medarbetarportalen

Till SOM-institutet

Till Nordicom

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2017-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?