Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Varför är det viktigt med press- och yttrandefrihet?

    Britt Börjesson om vikten av pressfrihet

  • JMG startar nytt masterprogram i politisk kommunikation.

Samhällsförtroende och kriskommunikation

FORSKNING: Kan misstro mot samhällets institutioner göra det svårare att kommunicera under en kris? Det är en av de frågor som JMG-forskarna i projektet Samhällsförtroende och kriskommunikation (KRISAMS) ska ta reda på. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beviljat 13 miljoner till ett större forskningsprojekt om allmänhetens samhällsförtroende i relation till kriskommunikation vid social oro och andra krissituationer. Projektet kommer att pågå under fyra år.

"Aldrig tidigare har invandring fått så stor uppmärksamhet"

Bokomslag När makten står på spelNY BOK: När makten står på spel, journalistik i valrörelser.
Exakt ett år före valet kommer en ny bok från Institutet för Mediestudier och JMG med resultat från den senaste Medievalsundersökningen. 

- Aldrig tidigare har frågor kring invandring och integration fått så stor uppmärksamhet i en svensk valrörelse, säger Bengt Johansson, professor i journalistik och masskommunikation vid JMG.

Bengt Johansson är tillsammans med Lars Truedson redaktör för boken som ges ut av Institutet för Mediestudier. Han presenterar boken vid flera seminarier och föredrag under Bokmässan och MEG, bland annat torsdag 28 september, kl 11:40 på Mediescenen. Se fler händelser under Bokmässan och MEG i kalendariet.

Här kan du hämta boken.
 

Save

Save

Save

Save

Save

Till JMG:s personalsidor på Medarbetarportalen

Till SOM-institutet

Till Nordicom

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2017-07-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?