• Ledig tjänst som studieadministratör på JMG

[2018-01-17] Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG, vid Göteborgs universitet är en av landets ledande inom utbildning och forskning kring journalistik, medier och kommunikation. Vi strävar efter att väva samman utbildning i toppklass med forskning i framkant. Vi söker en studieadministratör tillsvidare på 100% med tillträde 2018-04-01.

• Två doktorandanställningar i journalistik, medier och kommunikation

[2018-01-16] Forskarutbildningen i journalistik, medier och kommunikation är öppen för sökanden med en bakgrund inom såväl journalistik som medie- och kommunikationsvetenskap.

• Yttrandefriheten viktig - men inte till vilket pris som helst

[2018-01-10] Att skydda människors integritet går före yttrandefrihet, det ansåg svenskarna i den nationella SOM-undersökningen som rapporterades förra året. Nu publicerar Nordicom boken Yttrandefriheten i dagens mediekultur som utreder yttrandefrihetens ställning i vårt digitala samhälle. Boken är skriven av Ulla Carlsson, Unesco-professor i yttrandefrihet och internationell mediepolitik och Lennart Weibull, professor emeritus i massmedieforskning och seniorprofessor vid SOM-institutet.

• Scholarships for Autumn 2018

[2017-12-19] We are convinced that education and research flourish in an international environment. A mixture of students from different cultures enriches the learning environment and the University believes that motivated students should have a chance to study here even if they do not have the means to cover all of their costs.

• Food-truck exploderat vid JMG

[2017-12-12] En food-truck på gården vid JMG mellan Annedalsseminariet och Mediehuset på Campus Linné exploderade vid tjugo i elva på tisdagsförmiddagen. En person som arbetade i foodtrucken skadades lindrigt.

• Workshop för jämställdhet i medierna

[2017-12-06] Nyligen samlades medlemmar i UNESCOs forskningsnätverk GAMAG till en workshop på JMG för att förbereda hur Sverige och andra länder ska agera på FN:s kommande möte om kvinnokonventionen (det 62:a!) i mars.

• Experter om #metoo och #deadline

[2017-11-22] Nu har #metoo-uppropet spridit sig till journalistikbranschen. Kvinnliga och ickebinära journalister har gått samman i uppropet #deadline.

• Det svenska medielandskapet. En klassiker i ny tappning

[2017-11-14] ¿En klassiker och ett standardverk för alla som vill få en överblick över medielandskapet¿ ¿ så beskrivs den nya boken Det svenska medielandskapet som lanseras efter årsskiftet. Boken utkommer i sin tolfte upplaga och har under olika titlar, senast Massmedier, följt mediernas villkor sedan 1970-talet. Två av de tre författarna kommer från Nordicom.

• Nytt samverkansprojekt om smart grafikapp för film i mobilen

[2017-11-02] En efterlängtad app för att enkelt producera skräddarsydd grafik i film på mobilen. Det hoppas JMG-läraren Torbjörn Fraenckel blir resultatet av ett nytt samverkansprojekt finansierat av Vinnova.

• Professor Kent Asp ger Sveriges Television godkänt

[2017-10-25] Sveriges Television har i stora drag uppfyllt sitt public serviceuppdrag. Det är slutsatsen i professor Kent Asps nya bok som bygger på 40 års forskning om SVT och public service.