Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nyheter

 • Lotten Collin får Nils Horner-priset

  [2020-02-17] Nils Horner-priset 2020 går till Lotten Collin. Motiveringen lyder: "För att hon i ständig rörelse och med starkt engagemang skildrar politiska omvälvningar, klimateffekter och vardagsliv på en dynamisk kontinent." Priset delas ut den 5 maj på JMG vid Mediemötet 2020, ett årligen återkommande seminarium om journalistik.

 • Nu fungerar åter servern för JMG:s studentarbeten

  [2020-02-03] Servern för JMG:s studentarbeten fungerar åter.

 • Servern för JMG:s studentarbeten fungerar inte för tillfället

  [2020-01-20] Information om fel på server för studenternas arbeten.

 • Ledig doktorandtjänst inom forskningsprojektet GRIPES

  [2020-01-15] Välkommen att söka doktorandtjänst i artificiell intelligens och politiskt språk inom forskningsprojektet GRIPES på institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet..

 • Satirteckningar? Finns de fortfarande?

  [2019-12-23] För äldre tidningsläsare är satirteckningar något man minns - EWK, Lamm, Tecknar-Anders, Ströyer är namn som ofta dyker upp. Sen är det tyst ett tag, och sen kommer frågan "Finns de fortfarande?". För när folk börjar tänka efter kommer de på, att det visst var länge sen de såg en satirteckning i dagstidningen, och att det nog är färre idag än för tjugo-trettio år sen. Men ingen vet riktigt hur det ligger till. Orla Vigsø, professor vid JMG, har skrivit en rapport om satirteckningar i svensk dagspress 1890-2017.

 • Ulla Carlsson tackar för Monismanienpriset i det fria ordets namn

  [2019-12-19] Nyligen tog UNESCO-professor Ulla Carlsson emot det prestigefulla Monismanienpriset av Göteborgs nation vid en högtidlig ceremoni i Uppsala. I sitt anförande och tacktal riktade hon bland annat en särskild uppmaning till studenterna.

 • Kultur centralt för samhörighet i Västsverige

  [2019-12-12] Den senaste västsvenska SOM-undersökningen visar att färre än hälften av västsvenskarna känner samhörighet med personer från andra kulturer. Frågor om mångkultur polariserar i lägre utsträckning än frågor om ekonomi och miljö. Kulturutflyktsmål i regionen är mindre besökta men mer tillgängliga idag än för tjugo år sedan. Resultaten analyseras och presenteras i den nya forskarantologin Ingen kommer undan kulturen.

 • Förtydligande av syftet med serien "Så tänker en partistrateg"

  [2019-11-28] JMG har under hösten genomfört serien "Så tänker en partistrateg" där strateger från samtliga riksdagspartier har berättat om sina kunskaper och erfarenheter av politisk och strategisk kommunikation. Den sista planerade delen i serien har väckt kritik och en petition har formulerats i protest mot att sverigedemokrater får tala på Göteborgs universitet. Med anledning av det vill JMG förtydliga syftet med serien.

 • Avpixlats läsare blev mer positiva till europeisk invandring

  [2019-11-26] De som följde den nu nedlagda alternativa högersajten Avpixlat fick mer positiva attityder till invandrare från europeiska länder. Det visar en ny studie vid Göteborgs universitet.

 • JMG:s journalistutbildningar är fortsatt populära

  [2019-11-19] JMG vid Göteborgs universitet står sig bäst i en undersökning som Dagens Media gjort. Granskningen visar på en kraftig minskning av antalet sökande till landets journalistprogram. Också till JMG är det färre som söker till kandidatprogrammet idag än 2013. Men samtidigt har institutionen utvecklat två nya fristående kurser och ett internationellt magisterprogram, så totalt är det fler som söker och som läser journalistik på JMG idag.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Kalender

Till kalendern

Samhällsvetare
i medierna

Ännu fler pressklipp, från Samhällsvetenskapliga fakulteten, hittar du här.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?