Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nyheter

 • Fd JMG-student undersöker jämställdheten på SVT i Angered

  [2019-02-15] Hur arbetar SVT:s redaktion i Angered med genus och mångfald? Det har den före detta JMG-studenten Elsa Henriksdotter undersökt under en veckas praktik. Hennes praktik ingår i AGEMI, ett EU-finansierat projekt som ska förebygga könsstereotyper och främja jämställdhet, mångfald och inkludering inom mediesektorn.

 • Ny bok om metoder för ett digitalt medie- och kommunikationslandskap

  [2019-02-07] Mats Ekström och Bengt Johansson, båda professorer vid JMG, Göteborgs universitet, är redaktörer för Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap (Studentlitteratur, 2019). Så heter den tredje, kraftigt omarbetade upplagan av den skräddarsydda metodbok för undersökningar inom medie- och kommunikationsvetenskap som gavs ut för första gången för snart 20 år sedan.

 • Svårt för ungdomar att identifiera falska nyheter på nätet

  [2019-02-04] Många svenska ungdomar har svårt att identifiera falska eller partiska nyheter från nätet. Det visar en ny studie publicerad av Nordicom vid Göteborgs universitet. De ungdomar som själva ansåg sig vara duktiga på att hitta information online var de som presterade sämst i undersökningen.

 • Inbjudan till samverkan i SOM-undersökningarna 2019

  [2019-01-31] SOM-institutet bjuder in såväl forskare och forskningsprojekt som myndigheter och andra offentliga organisationer till samverkan i 2019 års SOM-undersökningar. Sista dag för ansökan är måndagen den 15 april.

 • Komplex relation mellan media och politiken

  [2019-01-28] Hur nära, eller långt ifrån varandra, står media och den politiska makten? Det har forskare från fyra olika länder undersökt i en ny studie på Nordicom. Den komplexa relationen handlar om vem som har makt att forma den offentliga bilden av politiken och de enskilda politikerna.

 • PolCom-studenter fick exklusiv föreläsning om presidentvalskampanjen i USA

  [2019-01-24] JMG:s studenter på det internationella masterprogrammet Political Communication (PolCom) fick en exklusiv föreläsning om kommunikationsarbetet i presidentvalskampanjen i USA 2016.

 • Forskare sökes till forskningsprojektet KRISAMS på JMG

  [2019-01-24] Forskningsprojektet Kriskommunikation och förtroende i det multipublika samhället (KRISAMS) gör en satsning på longitudinella analyser av befintlig enkät- och paneldata kring frågor som rör kriskommunikation och förtroende. I samband med detta söker JMG en forskare på 50 % av heltid under perioden 1 mars 2019 till 30 juni 2019.

 • SOM-institutet söker biträdande undersökningsledare

  [2019-01-23] Tycker du att det är givande att arbeta i en kreativ akademisk miljö som bistår många olika forskningsprojekt och genomför undersökningar som röner stort intresse i samhällsdebatten? Vill du vara en central del i att samla in och avrapportera våra datainsamlingar? Då ska du söka anställningen som biträdande undersökningsledare vid SOM-institutet.

 • SOM-institutet söker databasansvarig

  [2019-01-23] Tycker du att det är givande att arbeta i en kreativ akademisk miljö som bistår många olika forskningsprojekt och genomför mängder av undersökningar som röner stort intresse i samhällsdebatten? Vill du vara en central medarbetare med data- och IT¿kompetens som resten av teamet behöver för att hitta nya lösningar och ta oss till nästa nivå? Då ska du söka anställningen som databasansvarig vid SOM-institutet.

 • Maria Edström och Tomas Kåberger om hållbar energi och jämställdhet i forskarpodden Målmedvetenskap

  [2019-01-17] Tomas Kåberger, Chalmers, håller i stafettpinnen och bjuder in Maria Edström, Göteborgs universitet, till ett samtal om hållbar energi och jämställdhet. Till samtalet tog Maria med sig mål 5: Jämställdhet, en statistiksamling och en grytlapp. Hur kan allt det här hänga ihop?

Fler nyheter

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Kalender

Till kalendern

Samhällsvetare
i medierna

Ännu fler pressklipp, från Samhällsvetenskapliga fakulteten, hittar du här.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-02-22