JMG i medierna

• SR P4 Malmöhus 20180621. Skarp kritik mot SD-kampanj om ogräs

[2018-06-26] Politiska motståndare tolkar budskapet som en metafor för oönskade människor i kommunen. Men Sverigedemokraterna slår ifrån sig.

• SR P1-morgon 20180619. Public service-utredning redovisas idag

[2018-06-19] Idag lämnar Parlamentariska public service-kommittén över slutbetänkandet om framtidens public service till kulturminister Alice Bah Kuhnke. Den kommer presenteras på en presskonferens klockan 09.30. Varför är det här viktigt? Hör Jonas Ohlsson, medieforskare och föreståndare vid Göteborgs universitet.

• Svenska Dagbladet 20180613 SOM-undersökning: Datainsamling - nej tack

[2018-06-19] 59 procent av svenskarna är negativa till att företag samlar in information om dem i syfte att förbättra sina tjänster, enligt en undersökning från SOM-institutet i Göteborg.

• SR P4 Göteborg Hisingsborna allt nöjdare med demokratin

[2018-06-19] Göteborgarna överlag har mellan 2016 och 2017 blivit något mer nöjda med demokratin i kommunen. Det gäller särskilt Hisingsborna. Göteborgarna har blivit någon procentenhet nöjdare, men det ser ut som en Hisingseffekt där Hisingsborna ökat sin nöjdhet med runt tioprocentenheter, visar en undersökning som Universitetets SOM-institut gjort.

• SVT Opinion 20180604. Ingen grupp lika överrepresenterad som Stå upp för Sverige

[2018-06-04] Stor spridning på sociala medier tolkas ofta som att intresset för innehållet är stort hos allmänheten. Men det är inte säkert att så alltid är fallet. En grupp återkommer oftare än andra när SVT Opinion granskar spridningen av de mest delade samhällsartiklarna på Facebook under första delen av 2018. JMG-forskaren Orla Vigsö kommenterar.