Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

JMG i medierna

 • TT 20200728. Forskare: För tidigt att prata om följsamhet

  [2020-07-29] Marina Ghersetti, forskare vid JMG, Göteborgs universitet, har sedan pandemins början följt mediernas rapportering om krisen. Analysen är inte klar än så det är för tidigt att säga om professor Björn Olsens kritik om att medierna varit för okritiska och följsamma stämmer.

 • TT 20200531. Myndighetsritual ger trygghet i viruskrisen

  [2020-05-31] En ritual, en lägereld och en samlingspunkt. Alltihop lett av en "vanlig hygglig människa" med ryggsäck som cyklar till jobbet. Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser har fått en rituell betydelse för många svenskar och har också varit effektiv kommunikation, enligt en forskare, Bengt Johansson, professor vid JMG.

 • GP 20200531. Därför älskar vi Folkhälsomyndighetens presskonferens

  [2020-05-31] I coronakrisens kölvatten har Folkhälsomyndighetens presskonferenser med Tegnell i täten blivit en samlande kraft. Horder av svenskar lyssnar plötsligt andäktigt på statliga tjänstemän som redovisar statistik. Hur hamnade vi här - och hur länge kan det fortgå? - Det var lite kaotiskt i början, säger presschefen Christer Janson. Intervjuer med bl.a. Bengt Johansson och Marina Ghersetti, forskare i kriskommunikation vid JMG.

 • SVT Nyheter 20200529. Experterna: Det här handlar Trumps twitterbråk om

  [2020-05-29] USA:s president Donald Trump har skrivit under en presidentorder i hopp om att kunna genomföra lagändringar för sociala medier-plattformar. Varför gör han det? Och kan han få igenom en sådan lagändring? Intervju med bl.a. Marie Grusell, forskare vid JMG, Göteborgs universitet.

 • DN 20200529. Jesper Strömbäck: Rapportering om fejkade nyheter riskerar att sprida dem mer

  [2020-05-29] När traditionella medier granskar fejkade nyheter riskerar det att bidra till spridningen av dessa, visar en ny forskningssammanställning. Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid JMG, Göteborgs universitet, tycker att ribban för vilka fejkade nyheter som ska granskas bör höjas.

Fler nyheter

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2020-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/JMG_i_medierna/
Utskriftsdatum: 2020-08-10