Hur ser ålderismen ut i media?

Tid: 2019-10-15 kl 10:30

Evenemangstyp: Föreställning

Välkommen på en föreläsning om hur äldre personer porträtteras i dagens medier och möjliga vägar framåt. Hur kan vi skapa och förändra bilderna om åldrande och äldre personer?

Föreläsare: Maria Edström och Lisa Holtz

Demokratins framtid?

Tid: 2019-10-23 kl 09:30
Plats: Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg

Evenemangstyp: Temadag

Riksdagens talman Andreas Norlén inleder denna heldag som bjuder på föreläsningar, panelsamtal och diskussioner som ger möjlighet till nya perspektiv och insikter om frågor som är aktuella i den politiska vardagen.

Föreläsare: Talman Adreas Norlén. Peter Esiasson och Helena Olofsdotter Stensöta, statsvetenskapliga institutionen. Linda Soneryd, institutionen för sociologi och arbetsvetenskap. Vicki Johansson och David Karlsson, Förvaltningshögskolan. Lars Nord, Mittuniversitetet. Marie Grusell, institutionen för journalistik, medier och kommmunikation. Arne Larsson, journalist på GP. Mariya Voyvodova, politiker i Göteborg. Avslutande ord av Olle Wästberg. Moderator: Mattias Hagberg, journalist och författare.

Öppen föreläsning: Så tänker en partistrateg med Per Rosencrantz (M)

Tid: 2019-10-29 kl 13:00

Evenemangstyp: Föreläsning

I höst håller institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) en exklusiv serie med föreläsningar om politisk kommunikation. Strateger från samtliga riksdagspartier kommer att ge JMG:s studenter och andra intresserade en unik inblick i det politiska livet bakom kulisserna.

Föreläsare: Per Rosencrantz, fd chefsstrateg (M)

Öppen föreläsning: Så tänker en partistrateg med Hanne Simonsen (MP)

Tid: 2019-10-31 kl 13:00

Evenemangstyp: Föreläsning