AW online: Corona, kommunikation och politik

Tid: 2020-03-31 kl 17:30
Plats: Direktsändning i Facebook-event

Evenemangstyp: Debatt

Föreläsare: Bengt Johansson, professor, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Expert på kriskommunikation och medier. Jacob Sohlberg, forskare på Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Expert på politisk psykologi. MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare

INSTÄLLT. The formation of governmental information in Sweden 1965-1975. General higher seminar.

Tid: 2020-04-01 kl 10:15
Plats: Inst för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Seminariegatan 1B - SA527, Annedalsseminariet

Evenemangstyp: Seminarium

The general higher seminar at JMG is a forum where researchers, doctoral students and invited guests present and discuss ongoing research. Other employees at the University are also very welcome. - - - - - - Due to the corona virus situation we have decided to cancel the HAS seminars until May 31st. This is most unfortunate but the most reasonable thing to do right now. We hope you all understand!

Föreläsare: Fredrik Norén, Umeå University. Fredrik Norén is working as a senior research assistant at Humlab - the digital humanities center at Umeå University - with a special focus on digital text analysis. Norén completed his PhD in media and communication at Umeå University in 2019, with a thesis on the formation of governmental information in Sweden 1965-1975. He has a background in film studies (major) and political science (major) from Lund University. Norén has also been a visiting student researcher at Stanford University (2016) and Columbia University (2017).

INSTÄLLT. Long-term Media Effects in Political Communication: An Empirical Review and Theoretical Model. General higher seminar.

Tid: 2020-04-15 kl 10:15
Plats: Inst för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Seminariegatan 1B - Otto Sylwan, Mediehuset.

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Adam Shehata, senior lecturer at JMG. Current Research Project: Media use and effects in a changing media environment.

INSTÄLLT. Is the New Media System Tearing Us Apart? Agenda Fragmentation in Sweden 1988-2018. General higher seminar.

Tid: 2020-04-29 kl 10:15
Plats: Inst för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Seminariegatan 1B - AS527, Annedalsseminariet

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Per Oleskog Tryggvasson, doctoral student at JMG. Adam Shehata, senior lecturer at JMG. Judith Möller, University of Amsterdam.

UPPSKJUTET. Mediemötet 2020

Tid: 2020-05-05 kl 14:00
Plats: Linnésalen, Seminariegatan 1B

Evenemangstyp: Seminarium

Mediemötet 2020 är tyvärr uppskjutet på grund av det nya coronaviruset. Arrangörsgruppen hoppas istället kunna hålla det under hösten 2020 och återkommer med mer information så småningom.

Föreläsare: Föreläsare: Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, Stockholms universitet. Kristoffer Egeberg, chefredaktör för den norska faktagranskningssajten faktisk.no. Kajsa Falasca, universitetslektor och prefekt för MKV, Mittuniversitetet. Forskar om strategisk politisk kommunikation. Jack Werner, journalist och en av grundarna till nystartade Källkritikbyrån. Panelsamtal: Axel Gordh Humlesjö, Uppdrag granskning, Matilda Voss Gustavsson, Dagens Nyheter, och Linda Hedenljung, Östersunds-Posten. Nils Horner-priset: Lotten Collin, Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika. Moderatorer: Stefan Eklund och Aldijana Talic.

INSTÄLLT. Online harassment and/or offline abuse against women (photo-)journalists. General higher seminar.

Tid: 2020-05-13 kl 10:15

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Alice Baroni, Department of Political Science, Law and International Studies, University of Padova, Italy.

Final Seminar with Per Oleskog Tryggvasson. General higher seminar.

Tid: 2020-06-10 kl 10:15

Evenemangstyp: Seminarium

Föreläsare: Per OLeskog Tryggvasson, doctoral student, JMG.

Sida 1 av 1

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2020-03-23