AW med forskare: Erdogans Turkiet

Tid: 2018-10-30 kl 17:30
Plats: Pustervik

Evenemangstyp: Debatt

Vart är Turkiet på väg? Hur påverkar landets vägval relationerna med EU, USA, Ryssland och grannländerna i Mellanöstern-regionen?

Föreläsare: Ann-Kristin Jonasson, fil dr och universitetslektor vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet och styrelseledamot i Svenska forskningsinstitutet i Istanbul Klas Grinell, docent och forskare vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet Paul T. Levin, doctor I internationella relationer och föreståndare för Stockholm University Institute for Turkish Studies MODERATOR: Mattias Hagberg, journalist och författare

Vad händer med pressfriheten i Europa?

Tid: 2018-11-15 kl 10:30
Plats: Stockholmsmässan Mässvägen 1 125 80 Älvsjö

Evenemangstyp: Seminarium

Seminarium på Mänskliga Rättighetersdagarna med fokus på frågorna: vad händer med pressfriheten i Europa? Vilka utmaningar möter den europeiska journalistiken? Vilka konsekvenser får dessa utmaningar för journalistikens demokratiska funktioner? Och vad kan vi lära oss av den europeiska utvecklingen? Moderator: Jenny Wiik, docent och programkoordinator MA i undersökande journalistik (MIJ) vid JMG.

Föreläsare: Föreläsare: Lars Gunnar Erlandson, Reportrar utan gränser. Moderator: Jenny Wiik, docent och programkoordinator MA i undersökande journalistik (MIJ) vid JMG. Paneldeltagare: Ginna Lindberg, SR, Jonas Nordling, SJF, och Marika Griehsel, Fojo.

Varför är det finare att vara en gammal möbel än en gammal människa?

Tid: 2018-11-16 kl 08:30
Plats: Borås - Pulsen konferens

Evenemangstyp: Konferens

Hur främjar vi ett hälsosamt åldrande? Heldagskonferens med bl.a. Maria Edström, universitetslektor och Annika Bergström, professor, JMG, Göteborgs universitet om mediabilder, ålderism och digitala klyftor och AgeCap.

Föreläsare: Med bl.a. Maria Edström, universitetslektor och Annika Bergström, professor, JMG, Göteborgs universitet om mediabilder, ålderism och digitala klyftor och AgeCap. Övriga föreläsare: Christina Brandt, ordförande i södra hälso- och sjukvårdsnämnden. Lisbeth Lindahl, fil dr, leg psykolog, forskare vid FoU i Väst/GR inom äldrefrågor. Lisbeth Johansson, volontärsamordnare och Inga-Lill Berglund, senior. Emma Wallin, områdeschef kost, leg dietist, Tranemo kommun och Frida Carlstedt, leg dietist, Närhälsans dietistenhet. Lotta Lark, leg sjukgymnast/fysioterapeut. Sofie Nelsén, enhetschef och Fredrik Arvevik, IKT-samordnare på Träffpunkt Simonsland, Borås Stad Barbro Westerholm, professor emeritus med riksdagserfarenhet. Moderator - Ingela Hallgren, fil mag med politisk erfarenhet.

Disputation: Georgia Aitaki

Tid: 2018-11-16 kl 13:00
Plats: Annedalseminariet, Seminariegatan 1 A - SA420

Evenemangstyp: Disputation

Föreläsare: Disputant: Georgia Aitaki. Opponent: professor Christine Geraghty, University of Glasgow, Scotland.

Sida 1 av 1

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2017-09-26