AW med forskare. Samhället vid skampålen. Om #Metoo.

Föreläsning

Forskare från olika ämnesdiscipliner samtalar om aktuella frågor i den offentliga debatten. På Pusterviks bar-scen. I samarbete med Folkuniversitetet.

Kraften i #MeToo är större än vad någon hade kunnat ana. Men åsikterna om uppropet går isär. Vissa talar om det största som hänt kvinnorörelsen sedan rösträtten, andra om häxjakt.
Hur kan vi förstå det som händer nu? Vad gör att MeToo-rörelsen växer sig så stark? Kommer intresset att mattas av eller får det bestående inverkan på hur vi förhåller oss till varandra?
Välkommen på vårens första after work med forskare.

Föreläsare: Eva-Maria Svensson, professor i rättsvetenskap och föreståndare för Centrum för genusforskning, Göteborgs universitet. Ninni Carlsson, universitetslektor och forskare i könsrelaterat våld, Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Fler medverkande tillkommer. Moderator: Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2018-01-23

Kategorier: Forskning

Arrangör: I samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Plats: Pusterviks bar-scen, Järntorgsgatan 12

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson