Öppen föreläsning med fotojournalisten Paul Hansen

Öppen föreläsning med fotojournalisten Paul Hansen.

18.00. Kvällen inleds med att journalisten Malin Clausson och fotografen Mario Prhat från Gatutidningen Faktum visar bilder från en aktuell reportageresa till Rumänien, där de besökte Faktumförsäljares hem.

Ca 18.30 Paul Hansen, fotojournalist, berättar om sina bilder.
Hans ofta prisbelönta bilder och berättelser räknas till dem som gör skillnad. Han har ensam eller tillsammans med en skrivande kollega levererat många uppmärksammade reportage från Afghanistan, Bosnien, Haiti och, förstås, Sverige. Gemensam nämnare för alla hans bilder kan sammanfattas i ett ord: empati.
Bland hans utmärkelser finns Årets bild, två gånger, och Årets fotograf, åtta gånger i Sverige. Samt Årets fotograf i POY 2010 och 2013, World Press Photo, 2012. Under 2017 blev han även nominerad till Stora journalistpriset samt vann Lidmanpriset för god information i ord och bild. http://www.paulhansen.se/

Kom i tid för att vara säker på att få en plats!

Föreläsare: Paul Hansen, DN. Malin Clausson och fotografen Mario Prhat från Gatutidningen Faktum.

Datum: 2018-04-26

Kategorier: Media/Journalistik

Arrangör: Hasselblad Centers Vänner, Svenska Fotografers Förbund, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs universitet, och Gatutidningen Faktum

Plats: Inst för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Seminariegatan 1B