Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Delmi-seminarium om Attityder till invandring

Seminarium

Delegation för migrationsstudier, Delmi, håller sitt första seminarium i Göteborg. Nora Theorin presenterar rapporten som hon och Jesper Strömbäck, båda JMG, har skrivit för Delmi, Attityder till invandring - en analys av förändringar och medieeffekter i Sverige.

I den nya Delmi-rapporten Attityder till invandring - en analys av förändringar och medieeffekter i Sverige 2014-2016, författad av Jesper Strömbäck och Nora Theorin, båda verksamma vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet, undersöks svenskars attityder till invandring.
Åren 2014-2016 ökade antalet asylsökande kraftigt som följd av en växande flyktingström över främst Medelhavet.
Den stora tillströmningen följdes av en kraftig åtstramning av flyktingpolitiken i flera steg 2015-2016, varvid invandringen till Sverige minskade drastiskt.
Parallellt blev debatten kring migration och integration allt mer intensiv. Frågorna runt invandring, mångkultur och integration etablerade sig som några av de viktigaste samhällsfrågorna och placerades högt på medborgarnas dagordning.
Mot den här bakgrunden undersöker författarna till denna Delmi-rapport hur svenskarnas attityder till invandring förändrades 2014-2016.
I rapporten studeras bland annat vilka attityder svenskarna har till olika former av invandring och till invandring från olika delar av världen, vilka effekter invandringen upplevs ha på Sverige samt vilka samband som finns mellan medieanvändning och attityder till invandring.

Obligatorisk anmälan via epost: ju.delmi@regeringskansliet.se. Senast 15 maj. Uppge namn och organisation i anmälan.
Registrering och kaffe från kl 12.30. Ta med legitimation!

Föreläsare: Nora Theorin, Doktorand i journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap (JMG), Göteborgs universitet Marie Demker, Professor i statsvetenskap och Dekan för Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet Torbjörn Sjöström, Vd för undersökningsföretaget Novus Adam Cwejman, Ledarskribent vid Göteborgs-Posten och författare Seminariet leds av Cajsa Malmström kommunikatör vid Göteborgs universitet och journalist.

Datum: 2018-05-18

Tid: 13:00 - 14:30

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Delegation för migrationsstudier, Delmi

Plats: Inst för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Seminariegatan 1B
Linnésalen

Evenemangslänk: Läs mer om Delmi-seminarium om Attityder till invandring

Avgift: Kostnadsfritt

Kontaktperson: Cajsa Malmström

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2015-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?