En akademi för alla

Konferens

Halvdagssymposium om makt och jämställdhet i medie- och kommunikationsvetenskapen. Med bl.a. Ulla Carlsson och Maria Edström, JMG.

Om karriärvägar ur ett genusperspektiv, genus och jämställdhet i akademin, en historisk betraktelse av delar av MKV-fältets kvinnliga pionjärer och medie- och kommunikationsvetenskapen idag.
Ett samarrangemang av MKV-institutionerna vid Högskolan i Gävle,
Stockholms universitet, Södertörns högskola, Umeå universitet samt Föreningen för Svensk Medie- och Kommunikationsforskning (FSMK).

Föreläsare: Liisa Husu, professor i genusvetenskap vid Örebro Universitet. Karin Becker, Ulla Carlsson, Madeleine Kleberg, Gunilla Jarlbro, Inger Lindstedt, Elizabeth van Couvering, Maria Edström, Florencia Enghel, Annika Egan Sjölander, Anja Hirdman, Matilda Tudor och Ingela Wadbring.kajsa.gustavsson@sh.se

Datum: 2018-09-21

Kategorier: Samhällsvetenskap