AW med forskare: Allt är en konspiration

Debatt

Låg USA:s regering bakom 9/11? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av hemliga sällskap, muslimer eller judiska finansmän?

Välkommen på after work med forskare!

Många tror det.

Där vissa ser lobbyism, ideologi och marknadskrafter ser andra konspirationer, hemliga sammansvärjningar som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, kontrollerar medierna och manipulerar demokratin.

Hur uppstår och sprids konspirationsteorier? Och varför är de så vanliga just nu?

Välkommen på after work med forskare!

Föreläsare: Kent Werne, journalist och författare till boken Allt är en konspiration Sandra Buratti, docent i psykologi vid Göteborgs universitetet och expert på Annika Rabo, professor i socialantropologi vid Stockholms universitet och aktiv i ett mångvetenskapligt europeiskt forskningsprojekt som kartlägger konspirationteorier MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2018-11-26

Kategorier: Samhällsvetenskap