Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AW med forskare: Konflikternas Mellanöstern

Debatt

Sedan de första mänskliga civilisationerna uppstod i Mellanöstern har området spelat en central roll i världshistorien ¿ och varit en brännpunkt för svåra konflikter och politiskt kaos.

De senaste tio åren har präglats av både nya och gamla motsättningar; den arabiska våren, kriget i Syrien, kampen mot IS och de omfattande demonstrationerna i länder som Iran, Irak och Libanon som pågår för tillfället. Men också rivaliteten mellan sunni- och shiamuslimer, stormakternas intressen, spänningarna mellan demokrati, diktatur och nationalism och osämjan mellan araber, judar, kurder, turkar och andra etniska grupper.

Vad händer i Mellanöstern just nu? Vad skiljer länderna och vad är gemensamt? Vilken roll spelar USA, Ryssland, Israel, Saudiarabien och Iran? Förändras dynamiken när USA drar sig tillbaka och inte längre är att lita på?

Välkommen på after work med forskare!


Fri entré
Åldersgräns 18 år

Med reservation för ändringar.

Föreläsare: Isabell Schierenbeck, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och expert på Mellanösternpolitik Rouzbeh Parsi, lektor i historia vid Lunds universitet och chef för Utrikespolitiska institutets Mellanöstern- och Nordafrikaprogram Fler medverkande tillkommer. MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2020-01-21

Tid: 17:30 - 19:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Samhällsvetenskapliga fakulteten och Folkuniversitetet

Plats: Pustervik

Evenemangslänk: Läs mer om AW med forskare: Konflikternas Mellanöstern

Kontaktperson: Lars-Olof Karlsson

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2015-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?