UPPSKJUTET. Mediemötet 2020

Seminarium

Mediemötet 2020 är tyvärr uppskjutet på grund av det nya coronaviruset. Arrangörsgruppen hoppas istället kunna hålla det under hösten 2020 och återkommer med mer information så småningom.

Med journalistiken och journalisterna i centrum arrangerar Mediemötet årligen ett seminarium kring ett aktuellt tema och välkomnar journalister, blivande journalister, forskare och andra intresserade av aktuell journalistik.
Mediemötet är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan senast 28 april. Anmäl dig genom att klicka på länken längst ner.
- - - - - - - -
Mediemötet är ett samarrangemang mellan Västsvenska Journalisters Stiftelse, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet, Borås Tidning och Publicistklubben Västra.
På Mediemötet delas även priset till Nils Horners minne ut.
Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik är instiftat av Borås Tidning till minne av Nils Horner, Boråsfödd utrikesreporter som mördades under ett uppdrag i Kabul i mars 2014.
- - - - - - - -
PROGRAM - INSTÄLLT

14.00 Välkomna! Ulla Sätereie, adjunkt i journalistik, JMG.
14.10 Kunskapsresistens och desinformation som demokratiska hot.
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, Stockholms universitet.
14.40 Faktisk.no - ett unikt samarbete i kampen mot "fake news".
15.10 Så lurar man medierna. Kajsa Falasca, universitetslektor och prefekt för MKV, Mittuniversitetet. Forskar om strategisk politisk kommunikation.
15.35 Fika.
16.00 Vad vi missar i debatten om behovet av källkritik. Jack Werner, journalist, författare och debattör.
16.30 Den grävande journalistikens utmaningar - från lokala granskningar till internationella avslöjanden. Panelsamtal med Axel Gordh Humlesjö, Uppdrag granskning, Matilda Voss Gustavsson, Dagens Nyheter, och Linda Hedenljung, Östersunds-Posten.
17.40 Utdelning av Nils Horner-priset och föreläsning med pristagaren Lotten Collin: Behövs det en feministisk utrikesjournalistik?
18.00 Mingel.

Föreläsare: Föreläsare: Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, Stockholms universitet. Kristoffer Egeberg, chefredaktör för den norska faktagranskningssajten faktisk.no. Kajsa Falasca, universitetslektor och prefekt för MKV, Mittuniversitetet. Forskar om strategisk politisk kommunikation. Jack Werner, journalist och en av grundarna till nystartade Källkritikbyrån. Panelsamtal: Axel Gordh Humlesjö, Uppdrag granskning, Matilda Voss Gustavsson, Dagens Nyheter, och Linda Hedenljung, Östersunds-Posten. Nils Horner-priset: Lotten Collin, Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika. Moderatorer: Stefan Eklund och Aldijana Talic.

Datum: 2020-05-05

Kategorier: Media/Journalistik

Arrangör: Västsvenska Journalisters Stiftelse, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet, Borås Tidning och Publicistklubben Västra.

Plats: Linnésalen, Seminariegatan 1B

Sista anmälningsdag: 2020-03-17 kl. 14:45.

Kontaktperson: Cajsa Malmström

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2015-05-28