Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

Nyheter

 • Stor JMG-närvaro på nordiskt forskarmöte

  [2019-08-21] Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet är väl representerad vid den pågående NordMediakonferensen vid Malmö universitet.

 • Fortsatt hat och hot mot svenska journalister

  [2019-08-21] Trakasserier fortsätter utgöra en del av många svenska journalisters vardag trots att fler vidtar åtgärder för att skydda sig mot hot och nedsättande kommentarer. En verklighet som dagens studenter måste rustas inför. Det visar en ny undersökning av Monica Löfgren Nilsson, prefekt och docent vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), som följt utvecklingen sedan 2013.

 • Uppdaterad Handbok i journalistikforskning klar lagom till höstterminen

  [2019-08-20] Lagom till terminsstarten är den här ¿ den nya och uppdaterade upplagan av Handbok i journalistikforskning (Studentlitteratur 2019). Den täcker det mesta från journalistikens historia till dess produktionsvillkor, innehåll och effekter. Bakom 14 av de totalt 32 kapitlen står forskare vid JMG. Redaktörer är JMG-professorn Jesper Strömbäck tillsammans med Michael Karlsson, professor vid Karlstads universitet. Läs mer om boken här.

 • Marie Grusell ska leda internationell forskarkommitté om politisk kommunikation

  [2019-07-14] Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) får fortsatt förtroende i den stora internationella medieforskarorganisationen IAMCR. Marie Grusell valdes till en av ordförandena i kommittén för politisk kommunikation vid IAMCR:s konferens som nyligen hölls i Madrid där hon presenterade en studie av hur politiker använder Instagram.

 • JMG-läraren Torbjörn Fraenckel talare på världskongress om journalistutbildning

  [2019-07-12] Över 500 deltagare från fler än 70 länder samlades nyligen i Paris på en världskongress för journalistutbildningar. En av talarna var Torbjörn Fraenckel, lärare på JMG, som berättade hur mobil journalistik (MoJo) kan vara ett verktyg för ökad jämställdhet inom medierna.

 • Bengt Johansson i Bryssel och presenterar analyser av valrörelsen till EU-parlamentet

  [2019-07-11] Idag, den 11 juli, är professor Bengt Johansson i Bryssel och presenterar analyser av EU-valkampanjen 2019. Bengt Johansson, professor vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs universitet, ingår i ledningen av forskarnätverket European Elections Monitoring Center (EEMC).

 • Nora Theorin talade om invandrare och medier i Almedalen

  [2019-07-09] Trots att en sjättedel av Sveriges befolkning är invandrare, är kunskapen begränsad om hur de använder och uppfattar medier. Nora Theorin, doktorand vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), har studerat invandrare och medier under valrörelsen 2018. Tre frågor till Nora Theorin ¿ en av 56 medarbetare vid Göteborgs universitet som deltog i programpunkter i Almedalen 2019.

 • JMG-forskare presenterar forskningsresultat om jämställdhet på global mediekonferens i Madrid

  [2019-07-06] Varför går det så trögt med jämställdheten i nyhetsjournalistiken? Det försöker forskare ta reda på i ett globalt forskningsprojekt vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs universitet. Nu presenterar de en del av resultaten i samband med den stora globala medieforskarkonferensen IAMCR som i år hålls i Madrid.

 • Ulla Carlsson får årets Svenska Unescopris

  [2019-06-17] 2019 års Svenska Unescopris går till Ulla Carlsson för hennes långvariga arbete för yttrandefrihet och ökad medie- och informationskunnighet (MIK). Ulla Carlsson vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs universitet, är Sveriges enda Unescoprofessor i yttrandefrihet.

 • Ulla Carlsson får 2019 års Svenska Unescopris

  [2019-06-17] Svenska Unescopriset går i år till Ulla Carlsson, Unescoprofessor i yttrandefrihet, medieutveckling och global politik vid JMG, Göteborgs universitet. Ulla har tack vare sitt stora kunnande och breda erfarenhet under en lång haft en positiv inverkan på frågor som rör yttrandefrihet samt medie- och informationskunnighet, både nationellt och inom Unesco.

Fler nyheter

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2015-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?