Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

Nyheter

 • Så blir undervisningen på JMG i höst

  [2020-06-15] JMG startar höstterminen med blandade undervisningsformer. Våra internationella masterprogram ges på campus. För de studenter som inte kan resa till Sverige ges distansundervisning. För övriga studenter kommer undervisningen att ske på distans.

 • Lediga doktorandanställningar vid JMG

  [2020-06-11] Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) utlyser upp till två doktorandanställningar. Ansökan ska vara inkommen senast 28 augusti.

 • Fd JMG-studenten Thomas Pettersson långa gräv om Skandiamannen och Palmemordet

  [2020-06-10] Grattis till före detta JMG-studenten Thomas Pettersson! Inte nog med att han fick 2018 års Guldspade för avslöjandet om Skandiamannen som publicerats i Filter, och som han även skrivit en bok om, "Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme". Idag fick vi bekräftelse på att han varit på rätt spår under sitt 14 år långa grävande om Skandiamannen som Olof Palmes mördare.

 • Inga ökande skillnader mellan stad och landsbygd

  [2020-05-29] Trots diskussion om ökade motsättningar och växande politisk polarisering mellan boende i städer och boende på landsbygden, visar två nya publikationer från SOM-institutet att detta inte verkar vara fallet för Sverige.

 • Postdoctoral fellow to the the Department of Journalism, Media and Communication

  [2020-05-24] We are hiring one postdoctoral fellow to work in the ERC-funded project Varieties of Media Effects (2019-2024), which Adam Shehata is heading. The research project studies public opinion on a range of societal problems, and how these opinions are influenced by news media coverage and citizens¿ media usage, in a rapidly changing media environment. Closing date for your application: June 12, 2020

 • Nöjda doktorander har lärt sig kommunicera

  [2020-05-19] Det läggs allt större vikt vid förmågan att kommunicera forskning till omvärlden ¿ men det är inte alltid så lätt. Därför valde Lorenzo Minola, doktorand vid Göteborgs universitet, att lära sig mer på den populära kursen om forskningskommunikation som institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) anordnar.

 • JMG rustar för digital inledning av hösten 2020

  [2020-05-13] Rektor beslutade i måndags, den 11 maj, att det blir distansundervisning som huvudregel också i höst, fram till den 31 oktober. - Vi på JMG kommer att göra allt vi kan för att upprätthålla vår goda kvalitet på undervisningen, säger Monica Löfgren Nilsson, prefekt på institutionen för journalistik, medier och kommunikation.

 • Göteborgs universitet inleder hösten 2020 digitalt

  [2020-05-12] För att minska smittspridningen av det nya coronaviruset kommer Göteborgs universitet att inleda höstterminen med i stort samma restriktioner som nu. Det vill säga att som huvudregel kommer distansundervisning och tillfälligt hemarbete att fortsätta åtminstone fram till 31 oktober. Detta beslutade rektor under måndagen.

 • Följ professor Bengt Johanssons blogg om forskning om kriskommunikation

  [2020-05-04] På Bengt Johanssons blogg hittar du många intressanta texter om hans långvariga forskning om kriskommunikation.

 • Journaliststudenter gör om JMG till mediehus på distans

  [2020-04-30] Hur ser vardagen ut för svenskar som är fast i utlandet? Om hemmet som klassrum och om saknaden efter att vinka och säga hej. När orientering i skogen ställs in startar en virtuell världscup. Det och mycket annat rapporterar JMG:s journaliststudenter om i övningstidningen Göteborg nu -helt gjord på distans.

Fler nyheter

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2020-06-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?