• Grattis till alla JMG:s före detta studenter!

[2019-03-08] Bland nomineringarna till årets Guldspaden finns flera tidigare studenter på JMG - grattis till alla!

• 100 år av ojämställda bilder - gör din egen valaffisch-quiz

[2019-03-06] JMG-forskarna Nicklas Håkansson, Bengt Johansson och Orla Vigsø har undersökt kvinnor och män på svenska valaffischer 1911-2014. Gissa själv vilka slogans som förekommer på vilka valaffischer i JMG:s 8 mars-quiz.

• JMG förvandlas till ett nyhetshus

[2019-02-22] Under publiceringsveckorna i redaktionskursen, förvandlas JMG till ett nyhetshus. Studenterna arbetar med att på riktigt producera nyheter för press, radio och tv.

• Fd JMG-student undersöker jämställdheten på SVT i Angered

[2019-02-15] Hur arbetar SVT:s redaktion i Angered med genus och mångfald? Det har den före detta JMG-studenten Elsa Henriksdotter undersökt under en veckas praktik. Hennes praktik ingår i AGEMI, ett EU-finansierat projekt som ska förebygga könsstereotyper och främja jämställdhet, mångfald och inkludering inom mediesektorn.

• Ny bok om metoder för ett digitalt medie- och kommunikationslandskap

[2019-02-07] Mats Ekström och Bengt Johansson, båda professorer vid JMG, Göteborgs universitet, är redaktörer för Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap (Studentlitteratur, 2019). Så heter den tredje, kraftigt omarbetade upplagan av den skräddarsydda metodbok för undersökningar inom medie- och kommunikationsvetenskap som gavs ut för första gången för snart 20 år sedan.

• Svårt för ungdomar att identifiera falska nyheter på nätet

[2019-02-04] Många svenska ungdomar har svårt att identifiera falska eller partiska nyheter från nätet. Det visar en ny studie publicerad av Nordicom vid Göteborgs universitet. De ungdomar som själva ansåg sig vara duktiga på att hitta information online var de som presterade sämst i undersökningen.

• Inbjudan till samverkan i SOM-undersökningarna 2019

[2019-01-31] SOM-institutet bjuder in såväl forskare och forskningsprojekt som myndigheter och andra offentliga organisationer till samverkan i 2019 års SOM-undersökningar. Sista dag för ansökan är måndagen den 15 april.

• Komplex relation mellan media och politiken

[2019-01-28] Hur nära, eller långt ifrån varandra, står media och den politiska makten? Det har forskare från fyra olika länder undersökt i en ny studie på Nordicom. Den komplexa relationen handlar om vem som har makt att forma den offentliga bilden av politiken och de enskilda politikerna.

• PolCom-studenter fick exklusiv föreläsning om presidentvalskampanjen i USA

[2019-01-24] JMG:s studenter på det internationella masterprogrammet Political Communication (PolCom) fick en exklusiv föreläsning om kommunikationsarbetet i presidentvalskampanjen i USA 2016.

• Forskare sökes till forskningsprojektet KRISAMS på JMG

[2019-01-24] Forskningsprojektet Kriskommunikation och förtroende i det multipublika samhället (KRISAMS) gör en satsning på longitudinella analyser av befintlig enkät- och paneldata kring frågor som rör kriskommunikation och förtroende. I samband med detta söker JMG en forskare på 50 % av heltid under perioden 1 mars 2019 till 30 juni 2019.