• Studentarbete om rättslösa modeller i tidningen Faktum

[2018-02-12] För fotomodeller i Sverige finns det ingen hjälp när agenturen missbrukar sin makt. Läs om unga kvinnors utsatthet i modebranschen. En artikel i Faktum skriven av Sandra Pandevski och Johanna Lingaas Türk, två av studenterna på JMG:s magisterprogram i undersökande journalistik (MIJ).

• SOM-institutet söker en biträdande undersökningsledare

[2018-02-12] Vill du vara med under vårens spännande arbete med att bearbeta och analysera data från de senaste SOM-undersökningarna? Sök tjänsten som biträdande undersökningsledare på SOM-institutet!

• Två doktorandanställningar på JMG

[2018-02-12] Utlyses: två doktorandanställningar i journalistik, medier och kommunikation.

• Ulla Carlsson invald i styrelse för internationellt UNESCO-nätverk

[2018-02-07] Ulla Carlsson, professor vid JMG, har valts till europeisk företrädare i internationellt UNESCO-nätverk.

• En klassiker i nyutgåva med tack till JMG:s studenter

[2018-01-30] I snart 50 år har han följt och beskrivit det svenska medielandskapet. Professor emeritus Lennart Weibull berättar om arbetet med boken om massmedier som nu kommit i sin tolfte upplaga.

• Årets magasin är här!

[2018-01-29] Sju nya magasin, fullmatade med allt från budgettips till studenter på svenska och engelska, inspiration till upplevelser som ger det där lilla extra för kvinnor 60+ till Bror, tidningen som riktar sig till unga män och som utger sig för att vara den goda storebror de aldrig hade. Det bjuder JMG:s duktiga studenter på.

• Niclas Berglund och Stefan Åsberg får Nils Horner-priset vid Mediemötet på JMG

[2018-01-23] Årets Nils Horner-pris delas ut vid Mediemötet på JMG den 15 maj.

• Ledig tjänst som studieadministratör på JMG

[2018-01-17] Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG, vid Göteborgs universitet är en av landets ledande inom utbildning och forskning kring journalistik, medier och kommunikation. Vi strävar efter att väva samman utbildning i toppklass med forskning i framkant. Vi söker en studieadministratör tillsvidare på 100% med tillträde 2018-04-01.

• Yttrandefriheten viktig - men inte till vilket pris som helst

[2018-01-10] Att skydda människors integritet går före yttrandefrihet, det ansåg svenskarna i den nationella SOM-undersökningen som rapporterades förra året. Nu publicerar Nordicom boken Yttrandefriheten i dagens mediekultur som utreder yttrandefrihetens ställning i vårt digitala samhälle. Boken är skriven av Ulla Carlsson, Unesco-professor i yttrandefrihet och internationell mediepolitik och Lennart Weibull, professor emeritus i massmedieforskning och seniorprofessor vid SOM-institutet.

• Scholarships for Autumn 2018

[2017-12-19] We are convinced that education and research flourish in an international environment. A mixture of students from different cultures enriches the learning environment and the University believes that motivated students should have a chance to study here even if they do not have the means to cover all of their costs.