Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

Nyheter

 • Film och utställningar för att lyfta fram äldre i samhället

  [2019-04-23] Idag är äldre, särskilt kvinnor, i princip osynliga i medierna, trots att var fjärde svensk är över 60 år. - Ett demokratiproblem! säger Maria Edström, medieforskare vid JMG och AgeCap, i den nya filmen i serien Forskare förklarar från samhällsvetenskapliga fakulteten. Hon förklarar vad det innebär att vara årsrik - och inte enbart gammal. Det är också temat i utställningarna Årsrik och Livet med tiden som på torsdag öppnar på Stadsbiblioteket och i Bältesspännarparken.

 • Inga tecken på partiskhet i medierna under valrörelsen

  [2019-04-11] Allianspartierna skildrades mest positivt - Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna mest negativt. Men medierna var inte partiska. Idag torsdag presenteras resultaten från den senaste medievalsundersökningen av JMG-professorerna Bengt Johansson och Jesper Strömbäck från Göteborgs universitet.

 • JMG söker erfaren personaladministratör

  [2019-04-10] Som personaladministratör på JMG får du en tjänst med stor bredd och variation. Du får helhetsansvar med stort förtroende och ansvar för att utveckla ditt arbete på en av Nordens mest välrenommerade institutioner inom sitt område.

 • Tre av sju guldspadar till tidigare JMG-studenter

  [2019-04-07] Årets guldspadar har delats ut av Föreningen grävande Journalistik (FGJ). Tre av guldspadarna gick till bidrag som tidigare studenter vid JMG står bakom.

 • SOM-seminariet 2019

  [2019-03-28] Den 9 april anordnar SOM-institutet det årligen återkommande SOM-seminariet, med de första resultaten och analyserna från den senaste SOM-undersökningen. Seminariet hålls i Torgny Segerstedtsalen, Vasaparken 1, Göteborg.

 • Grattis till alla JMG:s före detta studenter!

  [2019-03-08] Bland nomineringarna till årets Guldspaden finns flera tidigare studenter på JMG - grattis till alla!

 • 100 år av ojämställda bilder - gör din egen valaffisch-quiz

  [2019-03-06] JMG-forskarna Nicklas Håkansson, Bengt Johansson och Orla Vigsø har undersökt kvinnor och män på svenska valaffischer 1911-2014. Gissa själv vilka slogans som förekommer på vilka valaffischer i JMG:s 8 mars-quiz.

 • JMG förvandlas till ett nyhetshus

  [2019-02-22] Under publiceringsveckorna i redaktionskursen, förvandlas JMG till ett nyhetshus. Studenterna arbetar med att på riktigt producera nyheter för press, radio och tv.

 • Fd JMG-student undersöker jämställdheten på SVT i Angered

  [2019-02-15] Hur arbetar SVT:s redaktion i Angered med genus och mångfald? Det har den före detta JMG-studenten Elsa Henriksdotter undersökt under en veckas praktik. Hennes praktik ingår i AGEMI, ett EU-finansierat projekt som ska förebygga könsstereotyper och främja jämställdhet, mångfald och inkludering inom mediesektorn.

 • Ny bok om metoder för ett digitalt medie- och kommunikationslandskap

  [2019-02-07] Mats Ekström och Bengt Johansson, båda professorer vid JMG, Göteborgs universitet, är redaktörer för Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap (Studentlitteratur, 2019). Så heter den tredje, kraftigt omarbetade upplagan av den skräddarsydda metodbok för undersökningar inom medie- och kommunikationsvetenskap som gavs ut för första gången för snart 20 år sedan.

Fler nyheter

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2015-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-04-24