Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Följ professor Bengt Johanssons blogg om forskning om kriskommunikation

Nyhet: 2020-05-04

De senaste decennierna har många krisforskare börjat använda begreppet megakris. Skälet är att gängse krisdefinitioner inte fångar in globala kriser karaktär, vilket gör att vi inte förmår att hantera krisen så som vi är vana vid. För megakriser är inte bara "mer" av allting, utan också av en annan sort som utmanar allt vi vet om kriser.

Porträtt Bengt JohanssonUnder rubriken "Inte en kris, utan en megakris" tar Bengt Johansson, professor vid JMG, upp vad som karaktäriserar en megakris och beskriver hur forskarna funderar på hur en sådan ska hanteras.

Hela artikeln om megakriser hittar du här.

Det är ett av flera högaktuella inlägg som du kan läsa på hans blogg https://bengtjohansson.blogspot.com/.

Bland annat kan du läsa om hur lokaljournalistiken klarat rapporteringen bäst i flera tidigare krissituationer: https://bengtjohansson.blogspot.com/2020/04/lokala-medier-klara-krisrapporteringen.html

Corona och journalistiken

Bild på film med Bengt JohanssonBengt Johansson medverkar även i en ny film som Göteborgs universitet låtit göra inför Pressfrihetens dag 2020.

Se filmen för att höra honom berätta mer om hur coronaviruset påverkar journalistiken: https://youtu.be/Hy1PnASfdKk

AV:

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-08-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?