Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledig doktorandtjänst inom forskningsprojektet GRIPES

Nyhet: 2020-01-15

Illustration av Cambridge Analytica-skandal

Vi söker dig som har bakgrund inom exempelvis journalistik, media och kommunikation och som är intresserad av opinionsbildning, artificiell intelligens och så kallade ”hundvisslor”, dvs. att aktörer i opinionsbildning använder ord som har en särskild innebörd för vissa grupper i samhället. Fenomenet är mycket omdebatterat och känt från enskilda skandaler som Cambridge Analytica-affären.

Du är välkommen att söka en doktorandtjänst, kopplad till GRIPES (Gothenburg Research Initiative for Politically Emergent Systems), ett nytt tvärvetenskapligt projekt som syftar till att undersöka vilken roll artificiell intelligens spelar i användandet av så kallade ”hundvisslor”. 

Omfattning: 100% med tillträde 20200815.

Placering: Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) eller filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FloV) vid Göteborgs universitet.

Sista ansökningsdag: 20200415.

För mer information, kontakta:

Bengt Johansson, professor vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), e-post: bengt.johansson@jmg.gu.se, telefon 031-786 4984.

Länk till annonsen: https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/Lediga_anstallningar-detaljsida/?id=5155

Läs mer om forskarutbildningen vid JMG här.

Bild: www.shopcatalog.com

AV:

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-08-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?