Så blir undervisningen på JMG i höst

Nyhet: 2020-06-15

JMG startar höstterminen med blandade undervisningsformer.

Våra internationella masterprogram ges på campus. För de studenter som inte kan resa till Sverige ges distansundervisning.

För övriga studenter kommer undervisningen att ske på distans.

Göteborgs universitet bidrar till att bromsa smittspridningen av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Även om regeringen meddelat att universitet kan påbörja en återgång till campusundervisning måste universitetet fortfarande följa andra rekommendationer om avstånd och begränsningar i antal personer på samma plats för att stoppa smittspridningen.

Därför kommer höstens undervisning på JMG att ske i blandade former.

– Vi hade såklart alla hoppats att kunna återgå till vanlig campusundervisning igen och få träffa alla våra studenter här på vårt campus, säger JMG:s prefekt Monica Löfgren Nilsson. Men den stora mängden studenter i kombination med hur våra lokaler är utformade är starkt begränsande. Vi måste fortsatt kunna hålla avstånd och undvika trängsel i lokalerna. Därför kommer undervisningen huvudsakligen att ske på distans, förutom för våra båda internationella masterprogram.

JMG har två internationella masterprogram, dels i undersökande journalistik (MIJ), dels i politiska kommunikation (PolCom).

– Där sker undervisningen på campus, förklarar Monica Löfgren Nilsson. För internationella studenter som på grund av reserestriktioner i sina hemländer inte har möjlighet att resa till Sverige ordnar vi digital undervisning.

Det här beskedet har nu meddelats de studenter som redan läser på JMG och som ska fortsätta studera här i höst.

Nya studenter får samma information i samband med att antagningsbesked skickas ut längre fram i sommar.

Så fort restriktionerna hävs kommer JMG att i ordnade former återgå till campus och genomföra de moment som är möjliga på institutionen.

Frågor?

Har du frågor om undervisningen till hösten, vänligen kontakta JMG:s studievägledare (observera att det under semestertider kan dröja ett tag innan du får svar):

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-08-26