Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stor JMG-närvaro på nordiskt forskarmöte

Nyhet: 2019-08-21

Äldre, jämlikhet, demokrati och medier, #metoo och satir. Det är några ämnen som forskare vid JMG lyfter under den pågående NordMedia-konferensen vid Malmö universitet.

Bild på bokbordInstitutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) är väl representerad både vad gäller deltagare och på förlaget Studentlitteraturs bokbord på den nordiska medieforskarkonferensen NordMedia.

Sex JMG-forskare talar om sina olika områden. Bland böckerna längst fram på bokbordet står två nyutkomna böcker av JMG-forskare: Metoder i medie- och kommunikationsvetenskap (red. Mats Ekström och Bengt Johansson) och Handbok i journalistikforskning (red Michael Karlsson och Jesper Strömbäck).

Nordmedia är en nordisk konferens för medieforskare som har hållits vartannat år ända sedan 1973. En grundläggande princip är att NordMedia ska vara en informell konferens, där diskussioner om forskning är huvudsaken, istället för presentationer av forskning.

Nordicom har dokumenterat alla konferenser sedan 1979. I år lanserar Nordicom en ny digital plattform för nordiska medieforskare där de kan presentera sig själva och sin forskning, hitta samarbetspartners och hålla sig uppdaterade om det senaste inom forskningen i Norden.

Läs mer

AV:

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-08-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?