Ännu fler fd JMG-studenter nominerade till Stora Journalistpriset!

Nyhet: 2018-11-07

Grattis också till Fredrik Laurin, Karin Mattisson och Anna Jaktén. Samtliga före detta journaliststudenter på JMG. Nu nominerade till Stora Journalistpriset liksom Malin Andersson och Aida Pourshahidi.

Sammanlagt har fem av de 31 nominerade studerat journalistik på JMG vilket vi förstås är mycket glada och stolta över.

Nominering av Paradisläckan

Fredrik Laurin och Karin Mattisson är nominerade i kategorin Årets avslöjande för det stora grävarbetet Paradisläckan tillsammans med Kristina Lagerström, Linda Larsson Kakuli och Johan Zachrisson Winberg på SVT Nyheter, Ola Westerberg på TT Nyhetsbyrån samt kollegorna på Uppdrag Granskning Sven Bergman och Joachim Dyfvermark.

"Deras granskning av 13 miljoner läckta dokument visade hur storföretag och rika undviker skatt. Moral sattes i centrum och frågan som ekade i Sverige var: Vad fan får jag för pengarna?"

Nominering av Arvinge Okänd

Anna Jaktén är nominerad till kategorin Årets berättare för programmet Pojken som lämnades kvar tillsammans med Kattis Ahlström, Niklas Källner och Lisa Jarenskog på redaktionen för SVT:s Arvinge Okänd.

Juryns motivering:

"För att de inom ramen för ett underhållningsprogram gör tung journalistik om de mörkaste kapitlen i vår historia."

Vinnarna avslöjas på galan den 22 november.

Stora journalistprisets webbplats

Läs också om nomineringen av två fd journaliststudenterna Malin Andersson och Aida Pourshahidi.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-04-12