Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny arbetsrapport: Hur använder journalister sociala medier?

Nyhet: 2011-06-30

I JMG:s serie av arbetsrapporter publiceras nu Jättekliv eller tidsfördriv? En studie i hur svenska journalister använder sociala medier som arbetsverktyg. Rapporten är ursprungligen skriven som en kandidatuppsats av journaliststudenterna Mira Hjort, Signe Oskarsson och Madelene Szabó.

De tre journaliststudenterna har via en enkätundersökning till nära 5 000 svenska journalister (svarsfrekvens hela 55 procent) kartlagt svenska journalisters inställning till och användning av olika sociala medier som arbetsverktyg. Resultaten visar att nio av tio svenska journalister använder sociala medier i arbetet, men att omfattningen och till vad varierar stort. Undersökningen visar också att få svenska journalister ännu använder sociala medier som ett verktyg för interaktion eller kommunikation med sin publik. 

Arbetsrapport nr 66
Jättekliv eller tidsfördriv? En studie av svenska journalisters användning av sociala medier som arbetsverktygFörfattare: Mira Hjort, Signe Oskarsson och Madelene Szabó
 

JMG:s arbetsrapporter

AV: -

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 1195
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//ny-arbetsrapport--hur-anvander-journalister-sociala-medier-.cid1032194
Utskriftsdatum: 2019-05-25