Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SOM-institutet söker ny föreståndare

Nyhet: 2017-02-03

Samhällsvetenskapliga fakulteten och SOM-institutet har nu utlyst ett sexårigt uppdrag som föreståndare på halvtid. Sista ansökningsdag är 1:e mars. Här är tre frågor till avgående föreståndaren Henrik Ekengren Oscarsson om vad han ser som världens bästa jobb.

Va, ska du sluta på SOM-institutet efter 6 år, varför?
– Det är inte så dramatiskt som det kan låta. SOM-institutet är en centrumbildning. Precis som många andra uppdrag vid Göteborgs universitet har mitt föreståndarskap varit tidsbegränsat. Principen för institutet är kollegialt styre. Aktiva forskare tar ett forskningsledande ansvar för en verksamhet under en tid och återgår sedan till sina reguljära anställningar. Växlingar är bra för att en organisation ska må bra och inte tappa fart.

Vem blir ny SOM-chef?
– Det blir spännande att se! Utlysningen är öppen för alla anställda inom GU och tillsätts efter en runda av sakkunnigförfaranden och intervjuer. Att vara SOM-föreståndare är världens bästa jobb. Du samverkar med forskare från många discipliner och möter spännande företrädare för media, näringsliv och myndigheter. Dessutom får du leda ett team av hängivna och kompetenta medarbetare! Inom SOM:s forskarnätverk finns många som jag är övertygad om skulle kunna utveckla och stärka institutet i framtiden.

Vad ska du göra nu då?
– Jag återgår till att leda Valforskningsprogrammet på heltid. Mitt forskarhjärta slår allra hårdast för forskning om val, väljarbeteende och opinionsbildning. Som valforskarprofessor kommer jag förstås fortfarande att samverka med SOM-institutet för att samla in högkvalitativa data till mina olika forskningsprojekt. Höstens SOM-undersökning blir den sista före det spännande riksdagsvalet 2018. 

 

 Henrik Oscarsson under SVT:s presidentvalvaka
Foto: SVT


Efter ett sakkunnigförfarande utnämndes år 2010 professor Henrik Ekengren Oscarsson till föreståndare för SOM-institutet. Hösten 2016 genomfördes den trettionde och största SOM-undersökningen hittills. SOM-institutet bjuder nu in till samverkan inför undersökningsåret 2017. Läs mer på www.som.gu.se/samverkan

Sök uppdraget som ny föreståndare för SOM-institutet på Lediga anställningar

 

AV:

Artikeln publicerades först på: som.gu.se

Kontaktinformation

Kommunikatör
Cajsa Malmström
031 786 6310
cajsa.malmstrom@jmg.gu.se

Postadress
Box 710
405 30 Göteborg

Besöksadress
Seminariegatan 1B

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2017-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/Nyheter/fulltext//som-institutet-soker-ny-forestandare.cid1424270
Utskriftsdatum: 2018-02-18