Ny serie om medierna och valet

Frågan om hur årets valrörelse kommer att se ut ställs av såväl allmänhet som politiker, journalister och experter.

Genom serien "JMG - mitt i valet" vill JMG bidra till en mer nyanserad och fördjupad bild med olika aspekter på valrörelsen.

JMG vid Göteborgs universitet driver forskning som ligger i framkant om journalistik, medier och kommunikation.

Här genomförs exempelvis Medievalsundersökningen som är den längsta undersökning som gjorts av mediebilden av svenska valrörelser.

Den första gjordes av professor Kent Asp vid valet 1979. Idag har professor Bengt Johansson tagit över stafettpinnen.

Som en institution mitt i händelsernas centrum, tar JMG nu plats i årets valrörelse genom serien "JMG - mitt i valet".

Samtidigt vill vi sprida kännedom om vår forskning om journalistik, medier och kommunikation.

Ända fram till valet kommer vi att publicera olika inlägg. Först ut är professor Kent Asp.

Följ JMG:s serie här:

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2018-06-11