Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mediemötet

MEDIEMÖTET är ett samarrangemang mellan Västsvenska Journalisters Stiftelse, Borås Tidning, Publicistklubben Västra och institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet.

Med journalistiken och journalisterna i centrum arrangerar Mediemötet årligen ett seminarium kring ett aktuellt tema och välkomnar journalister, blivande journalister, forskare och andra intresserade av aktuell journalistik. På mötet delas även priset till Nils Horners minne ut.


Mediemötet 2020 är tyvärr inställt

Mediemötet 2020 är tyvärr inställt tills vidare på grund av det nya coronaviruset.

Vi återkommer med mer information så fort vi vet när nästa Mediemöte kan genomföras.


Mediemötet 2020 - INSTÄLLT

Sant eller falskt? Så klarar vi källkritiken.
Det är temat för Mediemötet 2020.
Dessutom blir det utdelning av årets Nils Horner-pris till Lotten Collin, Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika.

Program Mediemötet 2020 l Nils Horner-priset

Illustration till information om Mediemötet2020
Illustration: Ulf Sveningson.

Program Mediemötet 2020 - INSTÄLLT

14.00 Välkomna! Ulla Sätereie, adjunkt i journalistik, JMG.

14.10 Kunskapsresistens och desinformation som demokratiska hot. Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, Stockholms universitet.

14.40 Faktisk.no – ett unikt samarbete i kampen mot "fake news". Kristoffer Egeberg, chefredaktör för den norska faktagranskningssajten faktisk.no.

15.10 Så lurar man medierna. Kajsa Falasca, universitetslektor och prefekt för MKV, Mittuniversitetet. Forskar om strategisk politisk kommunikation.

15.35 Fika.

16.00 Vad vi missar i debatten om behovet av källkritik. Jack Werner, journalist och en av grundarna till nystartade Källkritikbyrån.

16.30 Den grävande journalistikens utmaningar – från lokala granskningar till internationella avslöjanden. Panelsamtal med Axel Gordh Humlesjö, Uppdrag granskning, Matilda Voss Gustavsson, Dagens Nyheter, och Linda Hedenljung, Östersunds-Posten.

17.40 Utdelning av Nils Horner-priset och föreläsning med pristagaren Lotten Collin: Behövs det en feministisk utrikesjournalistik?

18.00 Mingel.


Nils Horner-priset

Mottagare av Nils Horner-priset 2020 är Lotten Collin, Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika.

Foto på Lotten Collin
Foto: Sveriges Radio.

Lotten Collin tilldelas Nils Horner-priset 2020 med motiveringen:

"För att hon är i ständig rörelse och med starkt engagemang skildrar politiska omvälvningar, klimateffekter och vardagsliv på en dynamisk kontinent".

Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik är instiftat av Borås Tidning till minne av Nils Horner, Boråsfödd utrikesreporter som mördades under ett uppdrag i Kabul i mars 2014.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2020-04-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/aktuellt/mediemotet/
Utskriftsdatum: 2020-08-10