Mediemötet 2015

Välkommen till MEDIEMÖTET 2015, ett seminarium om dagens utrikesjournalistik, dess villkor och begränsningar, samt till utdelning av pris till Nils Horners minne.

MEDIEMÖTET 2015 är ett samarbete mellan Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) och Västra Journalistföreningen, och även en del i firandet av institutionens 25-årsjubileum. Priset till Nils Horners minne är instiftat av Borås Tidning som utser pristagarna i samråd med Sveriges Radio och JMG.

Seminariet vänder sig till journalister, studenter och andra intresserade av utrikesjournalistik. Seminariet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat och vi behöver din anmälan senast den 15 maj. Vi bjuder på kaffe i pausen och något att äta och dricka när vi minglar efteråt.

Program 20 maj 2015

14:00 Välkommen!
JMG:s prefekt ULLA SÄTEREIE öppnar mötet.
Moderator BRITT-MARIE MATTSSON

Utrikesbevakningen – var den bättre förr?
STIG FREDRIKSON

Brister i journalistiken – en säkerhetsrisk?
STIG-ARNE NOHRSTEDT

Paneldiskussion
Moderator BRITT-MARIE MATTSSON

Kaffepaus

JMG: 25 år av forskning och utbildning
ULLA SÄTEREIE

Att följa Zlatan – och få Nobelpriset på köpet
JOHANNA FRÄNDÉN

Utdelning av Nils Horner-priset
STEFAN EKLUND

På plats i Mellanöstern. Vad jag lärt av Nils Horner
KATJA MAGNUSSON

CA 18.00 Mingel, mat och dryck och en stund av
Fritt Fram med STEFAN LIVH.

Mer information om föreläsarna.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-09-29