Föreläsare Mediemötet 2015

BRITT-MARIE MATTSSON
Förstereporter på Göteborgs-Posten med utrikesjournalistik som specialitet. Har bevakat tio amerikanska presidentval. Stora Journalistpriset 1996, Gästprofessor vid JMG 1995-96.

STIG FREDRIKSON
Reporter, utrikeskommentator, utrikeskorrespondent i Washington och Moskva. I olika omgångar anställd av TT, AP, Ekot och Aktuellt. Gästprofessor vid JMG 2001-02.

STIG-ARNE NOHRSTEDT
Professor i medie- och kommunikationsvetenskap, Örebro universitet. Forskat bland annat om krigsjournalistik. Aktuell med boken ”New wars, new media and new war journalism”.

JOHANNA FRÄNDÉN
Utrikesreporter, arbetar mest för Sportbladet och SVT, just nu med bas i Paris. Har följt Zlatan från Barcelona, via Milan till Paris SG. Utexaminerad från JMG:s journalistprogram 2005.

STEFAN EKLUND
Chefredaktör på Borås Tidning. Ordförande i juryn som utser Nils Horner-pristagare.

KATJA MAGNUSSON
Bevakar mellanöstern åt Sveriges Radio med Istanbul som utsiktsplats. Har det senaste året rapporterat bland annat om Islamiska statens härjningar i Syrien och Irak, och om frågan om massmorden på armenier 1915 ska benämnas folkmord eller inte.

STEFAN LIVH
Radioman, medverkande i massor av klassiska program som Riskradion i P3, Rally, Morgonpasset mm.

ULLA SÄTEREIE
Journalist, lärare vid JMG, och institutionens prefekt sedan 2011.

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-09-29