Mediemötet 2016

MEDIEMÖTET är ett samarrangemang mellan Västra Journalistföreningen, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) och Borås Tidning. Med journalistiken och journalisterna i centrum arrangerar MEDIEMÖTET årligen ett seminarium kring ett aktuellt tema och välkomnar journalister, blivande journalister, forskare och andra intresserade av aktuell journalistik. På mötet delas även priset till Nils Horners minne* ut.

Onsdag 18 maj 2016, 14.00-(ca) 18.00

• JMG, Linnésalen, Seminariegatan 1B, Göteborg
  • Seminariet är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan senast den 14 maj. (Anmälan är nu stängd.)

Varmt välkommen!

14:00 JMG:s prefekt ULLA SÄTEREIE och moderator STEFAN EKLUND öppnar mötet.

Ondskans byggstenar, hur journalistik kan motverka byggandet av muren mellan Vi och Dom.
PAUL HANSEN

Hur skildrar medierna flyktingkrisen?
JESPER STRÖMBÄCK

Kaffepaus

Paneldebatt: Har åsiktsjournalistiken klarat utmaningen?
ALICE TEODORESCU, KARIN PETTERSSON, JESPER STRÖMBÄCK

”Jag var precis som du – ett dubbelt perspektiv på flyktingfrågan”
NEGRA EFENDIC

Utdelning av Nils Horner-priset.
STEFAN EKLUND

Att ge röst åt de tystade.
TERESE CRISTIANSSON

Efter varje programpunkt ges tid för frågor och diskussion.

18.00 (ca) Mingel med dryck och tilltugg.

Mer information om föreläsarna.

Nils Horner-priset 2016 tilldelas Terese Cristiansson med motiveringen: ”För att hon med mod och medkänsla tar oss med in i slutna sfärer och med stor kunskap rapporterar om vår tids ödesfrågor.”

* Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik är ett pris instiftat av Borås Tidning till minne av Nils Horner, Boråsfödd utrikesreporter som mördades under ett uppdrag i Kabul i mars 2014. I juryn ingår Stefan Eklund, chefredaktör, Borås Tidning, Stig Fredrikson, tidigare SVT, Ginna Lindberg, utrikeschef, Sveriges Radio och Jenny Wiik, lektor vid JMG, Göteborgs universitet.

Foto Terese Cristiansson: Jonte Wentzel

Sidansvarig: Cajsa Malmström|Sidan uppdaterades: 2019-09-29