Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mordet på Anna Lindh


Mordet på Anna Lindh i september 2003, och jakten på gärningsmannen, fick mycket stor uppmärksamhet i svenska medier. Händelsen uppfyllde alla mediernas krav på en stor nyhet: Den kom oväntat och handlade om ett brutalt mord på en känd och mycket populär kvinnlig svensk toppolitiker.

Studien visar hur fyra dagstidningar och fyra etermedier rapporterade om mordutredningen och händelsernas huvudaktörer under perioden 10–27 september 2003. Den behandlar bland annat vilka aspekter som lyftes fram i mediernas berättelser om mordet, samt vilken bild medierna gav av polisen och åklagarmyndigheten och av de personer som i tur och ordning misstänktes för mordet.

Finansiär: Krisberedskapsmyndigheten

Projektperiod: 2003–2004

Projektmedarbetare: Gunilla Hjorth, JMK

Publikationer

Ghersetti, Marina och Hjorth, Gunilla (2007) Mördare och poliser. Två huvudaktörer i mediernas rapportering om Anna Lindh. Stockholm: Krisberedskapsmyndigheten

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2010-02-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?