Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elin Wägner och journalistiken Skribenten, gränsövergångaren och redaktionsledaren


Som ett led i utforskandet av den svenska journalistikhistorien under 1900-talets första decennier, med fokus på den moderna journalistikens genombrott och med ett genusperspektiv, undersöks och analyseras Elin Wägners journalistik under 1900-talets två första decennier ur tre aspekter:

Skribenten Elin Wägner: Vad skrev hon och i vilken kontext?
Redaktiosledaren Elin Wägner: EW skapade sig en maktposition inom svensk press som var unik för en kvinna under 1900-talets början. Hur byggde hon upp denna och vilka strategier använde hon sig av?
Gränsövergångaren Elin Wägner: Betydelsen av att EW växlade dels mellan dagspress och veckopress, dels mellan journalistik och skönlitteratur.

För hela undersökningen är begreppet "transformation" viktigt, det vill säga hur journalistiken påverkade samhället och vice versa. Hur kan Elin Wägner ses som ett exempel på en sådan utveckling?

Projektansvarig var Margareta Stål.

 

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2011-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?