Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Governance, makt och medier

Hur politiska och administrativa eliter förhåller sig till medierna

Projektet undersöker mediernas roll i den demokratiska samhällsstyrningen. Detta ämne har tidigare fått ringa uppmärksamhet av såväl medie- som statsvetenskaplig forskning, trots att medierna spelar en viktig roll för governance.

Projektets teoretiska syfte är att knyta samman medievetenskapliga- och statsvetenskapliga perspektiv på mediernas roll för den demokratiska förvaltningen.

Projektets empiriska syfte är att analysera hur politiska beslutsfattare uppfattar mediernas roll i den demokratiska förvaltningen. En central frågeställning är hur den politiska förvaltningen skapar goda medierelationer. Dessutom analyseras i projektet beslutsfattarnas mediestrategier, bland annat med hänsyn till omfattningen av kontakterna med medierna och om beslutsfattarna själva initierar dessa kontakter. Studien bygger på ett unikt datamaterial, som består av enkätsvar från så väl tjänstemän som politiker i den centrala svenska förvaltningen.

Projektet är ett samarbete mellan Monika Djerf-Pierre and professor Jon Pierre, Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.
 

 

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2014-02-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://jmg.gu.se/forskning/alla_projekt/avslutade_projekt/governance--makt-och-medier/
Utskriftsdatum: 2020-07-06