Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hälsosamma massmedier?


Över tid har medieutbudet ökat mycket kraftigt. Vi ägnar idag mer än fyra timmar av vår vakna tid till att konsumera massmedier av olika slag. Medierna och medieutbudet är den väv som vardagslivet utspelar sig emot, inte minst för småbarnsföräldrar. För inte så många år sedan var utbudet vad gäller barnprogram på TV, video/dvd, dataspel och tv-spel mycket begränsat. Idag är allt detta integrerat i familjelivets vardag.

Forskningsfrågan i projektet är hur föräldrar till barn i förskoleåldern ser på mediernas påverkan och hur medievanorna ser ut i familjen.

Av särskilt intresse är hur medier interagerar med andra familjevanor, vilken betydelse medierna tillskrivs och hur föräldrars så kallade mediemoral ser ut. Forskningsfrågorna knyter an till den forskning som finns kring tredjepersonseffekter, medieanvändning och hur det formar identitet, sociala relationer mm i vardagslivet.

Finansiär: Nordiska Ministerrådet via Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap

Projektperiod: 2010–2011
 

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2011-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?