Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kriskommunikation
och sociala medier

Doktorandprojekt

Kommunikation om hälsofrågor på sociala medier – en studie av delaktighet kring vaccinationsfrågan

Syftet med studien är att undersöka hur människor använder sociala medier för att kommunicera om frågor som rör den personliga hälsan.

Studien avgränsas till vaccinering som ett exempel på en fråga som engagerar många personer i sociala medier.

Den handlar inte om privatpersoners olika inställning till vaccination, utan om hur de väljer att använda sociala medier för att kommunicera om frågan. Det är personliga erfarenheter av den typen av kommunikation som ska studeras.

Studien ingår i Pavel Rodins doktorandstudier och kommer att bli en del i hans avhandling.

Intervjupersoner sökes

Under sitt fältarbete samlar Pavel in data vår-sommar 2020. Han letar nu efter intervjupersoner som vill vara med i studien.

Vilka kan vara med i studien?

Alla användare av sociala medier som tar del av kommunikation i/på olika offentliga forum, grupper, sidor eller skriver egna inlägg som handlar om vaccinering. Studien har en explorativ ansats och målsättningen är att inkludera så många olika perspektiv och åsikter som möjligt.

Hur etableras kontakt med intervjupersoner?

Med hjälp av sökmotorer i sociala medier skapar Pavel en lista över möjliga deltagare som möter studiens krav. Efter det kontaktas de via personliga meddelande med inbjudan att berätta om sina personliga erfarenheter.

Deltagande i studien är frivilligt och alla intervjupersoner är anonyma i undersökningen och svaren behandlas konfidentiellt.

Är du intresserad?

Är du intresserad att få veta mer om studien eller kan tänka dig att medverka i en intervju, vänligen kontakta Pavel Rodin, e-post: pavel.rodin@gu.se, telefon: 031-786 3831.

Pavel Rodin är doktorand vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet.

Hans handledare är:
Docent Marina Ghersetti
Professor Oscar Westlund
Professor Bengt Johansson
 

Projektbeskrivning på engelska
 

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2020-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?