Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mediernas påverkan på allmänhetens attityder till migration

Doktorandprojekt

Min doktorandanställning ingår i forskningsprojektet "Role of European Mobility and its Impacts in Narratives, Debates and EU Reforms." Projektet är ett samarbete mellan flera europeiska universitet och finansieras av Horizon 2020, EU:s forskningsprogram.

Projektet syftar till att hjälpa europeiska beslutsfattare att utveckla policys som bidrar till att öka allmänhetens förtroende, garantera rättvisan och hållbarhet av den fria rörligheten och att upprätthålla inkluderande policys som minskar ojämlikheter över kontinenten.

Projektet har tre mål:

  1. Att skapa en djupare förståelse för den fria rörligheten inom EU och effekterna av den fria rörligheten, med särskild inriktning på hur ländernas institutionella och politiska miljöer formar konsekvenserna av den fria rörligheten för individer, hushåll, arbetsmarknader, offentliga tjänster och de offentliga finanserna.
  2. Att bedöma hur politiska och mediala ”berättelser” om den fria rörligheten inom EU formas, med fokus på betydelsen av traditionella och sociala medier, politisk diskurs och inflytelserika aktörer i den offentliga debatten.
  3. Att utvärdera förhållandet mellan verkliga och upplevda effekter genom att undersöka de faktorer som driver verkligheten och uppfattningar om fri rörlighet, och varför dessa debatter har uppenbarats på olika sätt inom EU.


Min huvudsakliga roll i projektet är att undersöka allmänhetens attityder till migration och hur dessa påverkas av olika typer av medierade budskap. Forskningen kommer att bygga på panelstudier samt ett survey-experiment som kommer att genomföras i sju europeiska länder.

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2017-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?