Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Television fiction and the politics of Greekness

Doktorandprojekt

Den huvudsakliga frågan som projektet ställer är, vilken roll spelar media – och mer precist – vilken roll spelar Tv-drama i tider av social oro? Projektet undersöker hur perioder av social oro har framställts i grekiska Tv-dramer från 1989 och framåt. Speciellt fokus ligger på de sätt på vilka diskurser kring det grekiska träder fram och dess relation till olika ideologiska formationer. Huvudargumentet är att grekiska Tv-dramer har hjälpt till att skapa och upprätthålla en problematisk diskurs av vad som är typiskt grekiskt, en diskurs som särskilt bygger på begreppet Neoellinas (Νεοέλληνας).

Projektets huvudsakliga syfte är att studera hur problematiska identiteter konstrueras i en nationell kontext. Metodologiskt och teoretiskt har projektet sina rötter i Television Studies och i en diskursanalytisk tradition. En annan hemvist finns i Cultural Studies och dess förståelse för det identitetspolitiska. Projektet kommer att läggas fram och redovisas i form av en sammanläggningsavhandling.

Sidansvarig: Mats Ekström|Sidan uppdaterades: 2015-07-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?